Huippukokki Välimäki antoi elokuvatuottajalle porttikiellon Michelin-ravintolaansa - Viihde - Ilta-Sanomat

Huippukokki Välimäki antoi elokuvatuottajalle porttikiellon Michelin-ravintolaansa

Jussi-palkitun elokuvatuottaja Lasse Saarisen käynti helsinkiläisessä Chez Dominique –ravintolassa ei sujunut ongelmitta.

21.2.2013 21:15

Elokuvatuottaja Lasse Saarinen oli keskiviikkona vaimonsa kanssa arvostetussa Chez Dominique –ravintolassa, jonka omistaa Top Chef -ohjelmasta tuttu ravintoloitsija Hans Välimäki.

Chez Dominique on palkittu kahdella Michelin-tähdellä.

Vierailu päättyi siihen, että Saarinen ja tämän vaimo määrättiin poistumaan.

- Siellä oli eräs henkilökunnan jäsen, joka suhtautui erittäin negatiivisesti siihen, että arvostelimme paria ruokaa 18 ruokalajin menusta ja että keskustelimme naapuripöytien kanssa, Saarinen kertoo.

Saarinen epäilee, että keskustelu tulkittiin väärin.

- Keskustelimme naapuripöydän pariskunnan kanssa muun muassa Pietarin ravintoloista. Toisella puolella oli tuttavan tytär, jonka kanssa juteltiin, koska tunsimme hänet. Eräs henkilökunnan jäsen ei osannut suomea. Ehkä hän luuli, että haukuimme ravintolaa.

Yhden ruokalajin Saarinen lähetti takaisin keittiöön, koska hänen mielestään kateenkorvia ei ollut puhdistettu kunnolla.

Heitettiin ulos kesken jälkiruoan

- Kun olimme syömässä ensimmäistä jälkiruokaa, meille ilmoitettiin, että häiritsemme muita asiakkaita ja meitä pyydettiin poistumaan.

Saarinen ja Hans Välimäki ovat käyneet tapahtumista keskustelua sähköposteilla. Lopputulos on se, että Saarisella on porttikielto Chez Dominiqueen.

Saarinen oli maksanut ruoat jo etukäteen. Hän muistelee, että ruoat maksoivat vajaat parisataa euroa, koska kyseessä oli kaksi yhden hinnalla –tarjous. Viiniä Saarinen ja vaimo olivat juoneet aterian kuluessa vajaalla 400 eurolla.

Saarisen mukaan asia on sovittu niin, ettei viinejä tarvitse maksaa.

"Tynnyrissä kasvanut"

Kahdella Michelin-tähdellä palkitun Chez Dominiquen omistava Välimäki vahvistaa, että Saarisella on nyt porttikielto.

Välimäen näkemyksen mukaan Saarinen häiriköi henkilökuntaa ja muita asiakkaita, mistä häntä huomautettiin pari kertaa ennen ohjaamista ulos.

- Hänen käytöksensä ei ehkä sopinut siihen ympäristöön. En sitten tiedä, missä tynnyrissä hän on kasvanut. Hän ei ole enää meille toivottu asiakas, Välimäki laukoi.

Välimäen mukaan porttikielto on voimassa "for good (eng. pysyvästi), elleivät käytöstavat muutu".

Saarinen on tuottanut lukuisia elokuvia, kuten Juoksuhaudantie, Pussikaljaromaani ja Risto Räppääjä -filmejä. Vuonna 2010 hän voitti Jussi-patsaan Posti pappi Jaakobille -elokuvasta.

Elokuvatuottaja Lasse Saarinen­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?