Muistatko? Don Johnson kaatoi naisia Suomessa 1990 - katso kuvat! - Viihde - Ilta-Sanomat

Muistatko? Don Johnson kaatoi naisia Suomessa 1990 - katso kuvat!

Don Johnson oli kuumimpia nimiä maailmalla 1980-luvulla. Suomi meni sekaisin, kun Miami Vice -tähti saatiin Suomeen 1990.

21.2.2013 12:26 | Päivitetty 21.2.2013 12:46

Suomalainen Luhta teki sopimuksen Miami Vicen supertähden Don Johnsonin (Sonny Crockett) kanssa.

IS:n toimittaja Rita Tainola järjesti muotikuvaukset tuttunsa, edesmenneen tuottajan Freddie Fieldsin suuressa huvilassa Beverly Hillsissä.

Tainolan mukaan Johnson kaarsi paikalle moottoripyörällä ja antoi itsestään heti kivan vaikutelman. Hän oli helppo ja mukava, eikä esittänyt diivan elkeitä.

Sopimukseen kuului, että Johnson tulee myös Suomeen. Näin tapahtuikin vuonna 1990 - joka kahteen otteeseen elokuussa ja syyskuussa. Ensimmäisellä visiitillään Johnson lennätettiin lentoasemalta helikopterilla Kalastajatorpalle. Tainola toimi hänen emäntänään.

Johnson oli koko ajan yhtä hyväntuulinen kuin Beverly Hillsissä. Ensimmäinen päivä huipentui silloin Helsingin ykkösbileitä järjestäneen liikemiehen Kerkko Keinosen kotona järjestettyihin juhliin.

- Johnson nautti olostaan, sillä hän sai olla rauhassa kameroilta. Tähti jutteli vieraiden kanssa, mutta enimmäkseen Johnson pälyili kauniita naisia. Limusiini odotti ulkopuolella. Sanoin Johnsonille, että ohjaaja Renny Harlin juhlii parhaillaan Kaivohuoneella Die Hard -elokuvaansa. Johnson halusi sinne.

- Miehet viettivät illan yhdessä ravintolapöydän ääressä, köydellä erotetulla alueella. Ihmiset tuijottelivat heitä muutaman metrin päässä.

Yhtäkkiä Johnson sanoi haluavansa lähteä takaisin hotelliin.

- Kun Johnson nousi pöydästä, kauniit naiset kuolasivat hänen peräänsä. Johnsonin oli vaikea olla huomioimatta heitä. Sormiaan napsauttamalla hän sai mukaansa neljä kaunotarta. Turvamiehet saattoivat seurueen tila-autoon.

Syyskuussa kansa pääsi näkemään Don Johnsonin, kun tähti saapui Lahden auto- ja moottorimessuille. Tuolloin toimittaja Rita Tainola ei ollut vierailussa mukana, eikä ollut sitä etukäteen järjestämässä

Johnson saapuminen messualueelle johti kaaokseen. Tuhannet ihailijat tuuppivat toisiaan minkä ehtivät, ja heikoimmat rutistuivat rytäkässä tajuttomiksi. Ihailijajoukkoa yritti pitää kurissa juontajaksi pestattu Kari Salmelainen, mutta turhaan.

"Jo muutaman minuutin kuluttua pyörtyneitä nuoria kannettiin Johnsonin pöydän tuntumaan tokenemaan", IS kirjoitti syyskuussa 1990.

Johnson jakoi vajaan tunnin verran nimmareita rasittuneennäköisenä ja kävi kättelemässä yhtä maassa makaavaa ihailijaansa.

IS kirjoitti koko Johnsonin toisesta vierailusta jääneen happaman maun.

"Kolmipäiväisen vierailunsa aikana Don piti yhden lehdstötilaisuuden ja kävi kahdesti Lahden messuilla. Alun perin ohjelmassa oli paljon muutakin, mutta hitaita ovat näemmä tähtienkin kiireet."

Johnson teki oharit muun muassa rallitähti Timo Mäkiselle, joka odotti Helsingin Kauppatorilla yli kolme tuntia tähteä testaamaan Mäkisen offshore-venettä. Hänen piti myös Vermossa kastaa ravurivarsa kaimakseen, mutta keikka peruuntui, koska Don oli Reijosen mukaan vähän sairas ja väsynyt. Onko olemassa enää ketään yhtä kovaa Hollywood-tähteä, jonka visiitistä Suomi menisi samalla tavalla sekaisin?

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?