Ekopaastosta innostunut Jani Toivola: Opettelen rauhoittumaan - Viihde - Ilta-Sanomat

Ekopaastosta innostunut Jani Toivola: Opettelen rauhoittumaan

Huomenna alkavaan Ekopaasto-kampanjaan mukaan lähtenyt kansanedustaja Jani Toivola muistuttaa pienten tekojen merkityksestä.

12.2.2013 21:07

Hän käyttää julkisia kulkuneuvoja ja pyrkii välttämään turhaa energiankulutusta. Nyt niihin tulee kiinnitettyä entistä enemmän huomiota.

- Ajattelen tämän niin, ettei paastoaika ole jostain luopumista tai kieltäytymistä, vaan että saan itselleni jotain tekemällä asioita toisin, Toivola pohtii.

Toivola on tottunut jatkamaan kiireistä elämää jopa kotona tietokoneen parissa ovesta tullessaan aina siihen saakka, kun hän menee nukkumaan.

- Aion nyt mennä kotiin niin, etten heti laita kaikkia valoja ja vempeleitä päälle, vaan istun myös kynttilänvalossa hiljaisuudessa, enkä vain tuijota tv:tä tai tietokonetta. Ja laitan tv:n ajoissa kiinni, jotta rauhoitun ennen nukkumaanmenoa.

Toivola uskoo saavansa paaston avulla paremmat yöunet ja paremman energiatason pysähtymällä ja kuuntelemalla itseään.

- Emme ehkä tajua, että sitähän me oikeasti haluamme elämältämme. Toisinaan tekee hyvää miettiä kuka on, millaista elämää elää, ja mitä tahtoo tulevaisuudeltaan.

Ekopaasto on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon ja Suomen Ympäristökeskuksen järjestämä kampanja. Kampanjan suojelijana on presidentin puoliso Jenni Haukio.

Monet julkisuuden henkilöt osallistuvat kampanjaan. Mukana ovat muun muassa Päivi Lipponen, Marianne Heikkilä, Krista Kosonen ja Maria Sid.

Kampanjan tavoitteena on kannustaa ihmisiä muuttamaan omia elämäntapojaan ilmastoystävällisemmiksi ja samalla miettimään, mitä hiljentyminen ja kohtuullisuus omassa elämässä merkitsevät.

Ekopaastoa vietetään seitsemän viikkoa perinteisenä luterilaisena paastonaikana tuhkakeskiviikosta 13.2. pääsiäiseen 31.3.2013 asti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?