"Olen orjasi" - Onko Suomen viisukappale seksistinen?

Julkaistu:

Muun muassa Svenska Dagbladet ja Helsingin Sanomat ovat nostaneet esiin Suomen viisuedustajan Marry Me -kappaletta kritisoineen Linnea Portinin blogin.
Linnea Portin syyttää kappaletta seksistiseksi Häxbrygd-blogissaan. Hän kuvailee kappaletta antifeministiseksi kannustuslauluksi.

Portinin mukaan suurin osa ihmisistä - erityisesti nuoret tytöt - luulevat kappaleen olevan vain iloinen rallatus. Portin kuunteli sanoituksen eikä allekirjoita laisinkaan hänen mukaansa naisia halventavan tekstin sanomaa.

Hän hyökkää erityisesti sanoituksia I'll walk the walk of shame / Yeah, I do it for you, marry me, baby,  Baby, I feel like a sinner, skipping dinner to be thinner / Where is my proposal?", I'm your slave and you're my master / Oh baby, come on, take your shot" ja "I'll play your game, I'll change my last name" vastaan.

"Tulin niin vihaiseksi, kun kuulin tämänkin vähän kappaleesta, että suljin kaikki ikkunani protestiksi. Kun vähän tyynnyin, ja kävin miettimään sanoituksia kunnolla, hermostuin uudestaan."

Helsingin Sanomien mukaan osa feministeistä suuttui kappaleen sanoituksesta. Krista itse on kommentoinut sanoitusta ironiana.

Feministiksi tunnustautuva Uuden-Suomen bloggaaja Saara Huttunen kommentoi, että vaikka ruotsinkielisen Suomen feministit kappaleesta olisivatkin suuttuneet, häntä se ei paljon hetkauta.

"Ehkä aivot vaan sulivat siihen ding dong-kohtaan niin pahasti, etten pystynyt prosessoimaan suuttumusta. Ehkä ruotsinkielisessä Suomessa ollaan edistyksellisempiä tasa-arvon kannattajia Ruotsin mallin mukaan ja mä en yllä vielä sinne levelille. Tai ehkä olen liian nuori kukkahattutädiksi. Itsehän kritisoin biisin sanoitusta vain silkasta typeryydestä, pinnallisuudesta ja turhasta toistosta. Mutta mikäs siinä, samanlaista kuraa sitä näkee päivittäin musiikkikanavilla ja kuulee radiosta. "

Pidätkö sanoitusta seksistisenä? Vai ymmärrätkö sen ironiana?


Ota kantaa

Onko sanoitus seksistinen?

Kyllä 24% Ei 76%
Ääniä yhteensä 7086

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt