Hugh Jackman IS:lle: "Mieskin saa itkeä" - Viihde - Ilta-Sanomat

Tunteellinen Hugh Jackman IS:lle: "Mieskin saa itkeä"

Hugh Jackman ottaa uutuusroolissaan huolehdittavakseen muiden lapsen. Hän itsekin vietti elämänsä alun toisten hoivissa.

9.2.2013 15:27

Ensimmäisen kerran tapasin australialaiskomistuksen Hugh Jackmanin, 44, kun hän teki läpimurron X-Men-elokuvissa.

Jackman on aina ollut avoin ja ystävällinen. Tunteellinenkin hän on. Äidistä puhuessaan hänen silmänsä kostuvat.

- Olin kahdeksanvuotias, kun äitini jätti minut, sisareni ja isäni. Tultuani koulusta kotiin äiti oli matkannut Englantiin. Luulin, että hän meni vain lomalle, mutta hän ei palannutkaan. Se oli kova kolaus, Jackman kertoo ja sanoo antaneensa Grace-äidilleen anteeksi.

Lapsena Jackman ei käsittänyt, miksi äiti oli lähtenyt. Vanhempana hän alkoi ymmärtää äitiään paremmin. Hän otti äitiinsä yhteyttä ja teki sovinnon.

Äidillä oli ollut jo Hughin syntyessä vaikeaa. Hän oli hyvin sairas eikä pystynyt hoitamaan vastasyntynyttä.

- Minut annettiin äitini kummeille, jotka pitivät minusta huolen ensimmäisten 18 kuukauden ajan. Myöhemmällä iällä olen ymmärtänyt noiden kuukausien tärkeyden ja sen, kuinka ihminen voi täydestä sydämestään rakastaa toisen lasta.

Haastattelun aiheena on uusi elokuva Les Miserablés. Näyttelijä herkistyy jo tapaamisen alussa siksi, että elokuvalla on yhtymäkohtia hänen omaan elämäänsä.

Jackmanin roolihahmokin, Jean Valjean, huolehtii toisen lapsesta, Cosett-tytöstä (Amanda Seyfried).

- Tarina koskettaa. Uskon jokaisen vanhemman ymmärtävän, kuinka tärkeä rakkaus lapseen on, vaikkei lapsi olisi edes oma.

Les Miserablés perustuu Victor Hugon Kurjat-tarinaan, jota Jackman on aina rakastanut.

- Kun kuulin projektista, halusin ehdottomasti tehdä Valjeanin roolin. Soitin ohjaaja Tom Hooperille ja pyysin päästä koekuvaukseen.

Lopulta Hooperin valinta osui Jackmaniin. Ohjaajalla oli omat vaatimuksensa: Jackman tulisi meikata tosi sairaan näköiseksi.

- Laihdutin seitsemän kiloa ja olin nestedieetillä. Filmausten jälkeen ymmärsin, ettei kehoni ollut oikeasti pystynyt vastaanottamaan moista kuuria. Laihduttaminen tuhosi kehoni sisällä jotakin. Halusin kuitenkin käydä rääkin läpi, jotta roolini olisi mahdollisimman uskottava.

Jackman oli nappivalinta rooliin, sillä hän osaa myös laulaa. Hän on jo napannut roolistaan Golden Globen ja on myös Oscar-ehdokkaana.

Vaikka Jackman on valittu maailman seksikkäimpien miesten joukkoon, hän väittää, ettei ole macho.

- Miehillekin on sallittava tunteiden näyttö. Minä itken monille asioille, jopa silloin, kun kuuntelen tunteikasta musiikkia. Les Miserablés Suomen-ensi-illassa 22. helmikuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?