Anu Saagim: Olen ollut idiootti - Viihde - Ilta-Sanomat

Anu Saagim: Olen ollut idiootti

Anu Saagim kertoo avoimesti siitä, millainen hän on parisuhteessa ja mitä tekoja hän katuu.

6.2.2013 12:23

Ristomatti Ratian vaimo Anu Saagim on ollut otsikoissa useista terävistä kommenteistaan, mutta nyt hän istuu alas ja puhuu koskettavasti siitä, mitä rakkaus hänelle merkitsee. Saagim puhuu aiheesta myös TV1:n Totuus rakkaudesta -ohjelmassa, joka alkaa 15. helmikuuta. Anu Saagim kertoo tehneensä rakkaussuhteissaan useita virheitä, joita hän on myöhemmin harmitellut ja jossitellut. - On hassua, että mitä vanhemmaksi tulee, sitä enemmän tajuan, millainen idiootti olen ollut, Anu pohtii IS:n haastattelussa. - Kun mietin, mitä kaikkea olen tehnyt, niin alkaa kaduttaa, vaikka yleensä olen sitä mieltä, etten kadu elämässäni mitään. Anu on ollut rakastunut viisi kertaa elämänsä aikana. Hän uskoo menettäneensä muutaman elämänsä rakkauden siksi, ettei ole osannut siinä hetkessä kohdata toista oikealla tavalla. - Eron jälkeen olen tajunnut, että apua, tämä tarina on ollut helmi: miksi en ole pystynyt pitämään tästä kiinni. Erot eivät ole olleet Saagimille koskaan helppoja - oli hän sitten ollut jättäjä tai jätetty. - Nuolen haavoja tosi pitkään - helposti pari vuottakin. Rakkaus on välttämätöntä ja tärkeintä maailmassa, ja ero taas on pahinta kidutusta, mitä tiedän.

Anu Saagim on tutkinut vuosien varrella paljon itseään ja kasvanut merkittävästi niitä ajoista, jolloin hän oli omien sanojensa mukaan "tosi bitch". - Aiemmin muka joku yksi vika tai pieni asia toisessa ihmisessä riitti eroon. Olen ollut tosi nopea lähtemään suhteesta, jos miehellä on ollut vääränlaiset sukat tai hän on suhtautunut eri tavalla esimerkiksi rahaan tai ystäviini kuin minä itse, Anu sanoo. - Myöhemmin olen tajunnut, että juuri se kyseinen piirre teki siitä ihmisestä mielenkiintoisen. Nykyään Anu näkee itsensä ymmärtäväisenä tai kärsivällisenä kumppanina. - Osaan jo venyä ajatusmaailmassani, enkä hermostu, vihastu tai loukkaannu enää pienestä. Olen oppinut matkan varrella paljon, koska olen oppinut tuntemaan itseäni paremmin, Anu pohtii. Ennen hän kuvitteli, että kaikki vika oli kumppanissa. - On ollut aikoja, jolloin olen pitänyt itseäni täydellisenä primadonnana, jossa ei ole mitään vikaa. Edelleen Anu osaa heittäytyä hankalaksikin, sillä hän myöntää testaavansa parisuhteessa omia ja toisen rajoja. - Olen esimerkiksi koetellut toisen mustasukkaisuutta: että miten toinen käyttäytyy joissakin tilanteissa. Se on ollut tyhmää, koska sen takia olen myös menettänyt yhden rakkauden, Saagim tunnustaa. Anu on ääripään ihminen: Parisuhteessa hän antaa paljon ja lujaa, mutta myös vaatii toiselta samanlaista vastavoimaa. - Olen vähän hullu, sillä ihastumisvaiheessa menen tuhatta ja sataa ja ammun vähän ylikin. Palvon toista ja teen kaiken toisen eteen, Anu myöntää. - Haluan, että toisella on kaikki todella hyvin. Olen hyvin antelias ihminen niin henkisesti, fyysisesti kuin taloudellisestikin. Kumppaniltaan hän odottaa samankaltaista vastarakkautta. - Saan voimaa ja energiaa siitä, että saan samanlaisia asioita myös itselleni. Minulta loppuu heti mielenkiinto, jos toinen pitää minua itsestään selvänä. Vuorovaikutus pitää olla kunnossa molemmin puolin. Anu puhuukin puhumisen tärkeydestä. Tunteista pitää keskustella avoimesti. - Myös vaikeista asioista pitää uskaltaa puhua ja olla rehellinen siitä, mitä tuntee. Mutta liika tietoisuus toisen tunteista voi myös pelottaa, Anu myöntää.

Tämänhetkistä parisuhdettaan tai avioliittoaan Ristomatti Ratian kanssa Anu ei halua lähteä analysoimaan, mutta hän tietää selkeästi sen, millainen on hänen unelmiensa mies. - Miehen pitää olla komplekseista vapaa, itsevarma ja luonnollinen - sellainen, joka on sinut itsensä kanssa, muttei kuitenkaan ylimielinen, Anu pohtii.

- Monet kuvittelevat, että minulle on hirveän tärkeää miehen ulkonäkö tai varallisuus, mutta se ei ole totta. Tärkeintä on se, miten mies tulee itsensä kanssa toimeen. Unelmien mies on kuin aurinko, joka hehkuu lämpöä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?