Arnold Schwarzenegger IS:n erikoishaastattelussa: "Syrjähyppy oli elämäni pahin virhe"

Julkaistu:

Arnold Schwarzeneggerin kupla puhkesi lähes välittömästi toisen kuvernöörikauden päätyttyä 2011, kun selvisi, että hänellä oli avioton lapsi perheensä kotiapulaisen Mildred Baenan kanssa.
Schwarzenegger kertoo "elämänsä pahimmasta virheestä" muistelmateoksessaan Total Recall - Uskomaton elämäntarinani (2012), joka käsittelee monilahjakkuuden uraa eri aloilla.

Itsetutkiskelua kirjasta ei löydy, eikä syytä vaimonsa pettämiselle. Sen sijaan ryvettynyt julkkis on kommentoinut erhettään monissa televisio-ohjelmissa Yhdysvalloissa.

- Maria ei ansainnut tätä, mutta en uskaltanut kertoa hänelle totuutta, Schwarzenegger on sanonut.

Todellisuudessa Schwarzenegger olisi joutunut eromaan virastaan, jos syrjähyppy olisi vuotanut julkisuuteen hänen kuvernöörivuosinaan.

Vuonna 1997 syntynyt Joseph-poika asui äitinsä kanssa Schwarzeneggerin taloudessa 2011 saakka ja leikki säännöllisesti perheen muiden lasten kanssa.

- Toivon, että muut lapseni antavat tämän typerän teon minulle anteeksi. Olen optimistinen, että palaamme vielä yhteen Marian kanssa. Olen aina rakastanut häntä, mutta luottamuksen rakentaminen uudelleen kestää kauan.

Maria Shriver seisoi vuosikausia miehensä rinnalla huolimatta tämän väitetyistä syrjähypyistä ja seksuaalisista häirintäsyytteistä.

Kirjasta, Schwarzeneggerin kommenteista tai olemuksesta ei välity katumus. Hän saattaa olla jopa ylpeä kyvystään salata näin suuri asia 14 vuoden ajan. Paljastus ei kuitenkaan auttanut elämäkertakirjan myyntiä USA:ssa.

Syrjähyppy ei ole vaikuttanut näyttelijä-poliitikon uraan. Los Angelesin USC-yliopistossa avattiin syksyllä ajatushautomo "Schwarzenegger Institute for State and Global Policy".

- Yritän luoda eri alojen kuten Hollywoodin ja politiikan välille synergiaa, jotta ne voisivat ottaa oppia toinen toisiltaan. Niin elokuvissa kuin politiikassa tarvitaan suuria nimiä, jotta ihmisten kiinnostus saadaan herätettyä vaikkapa ympäristöasioita kohtaan.

Instituutin virkaanastujaissymposiumissa Schwarzenegger peräsi päättäjiltä rohkeutta.

- Poliitikkojen on uskallettava ottaa riskejä uudelleenvalintansa menettämisen uhalla, aivan kuten sotilaat riskeeraavat henkensä maansa hyväksi.

Lue koko haastattelu viikonvaihteen Ilta-Sanomista.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt