Poliisi kommentoi Aku Hirviniemen patsashyökkäystä - Viihde - Ilta-Sanomat

Poliisi kommentoi Aku Hirviniemen patsashyökkäystä

Aku Hirviniemi kimpaantui häntä auton ikkunan takaa kuvanneelle paparazzille ja hakkasi Venla-patsaalla auton ikkunaa. 7 Päivää -lehti harkitsee oikeustoimia. Mitä sanoo poliisi?

24.1.2013 12:05

Helsingin poliisista kerrotaan, että 7 Päivää -lehti ei ole ainakaan vielä jättänyt rikosilmoitusta Venla-gaalan jatkoilla tapahtuneesta välikohtauksesta.   Se, mitä tapahtuu seuraavaksi, riippuu poliisin mukaan täysin Aku Hirviniemen hyökkäyksen kohteeksi joutuneesta kuvaajasta.   - Poliisi kehottaa asianomaista henkilöä jättämään rikosilmoituksen, mikäli kokee sen tarpeelliseksi, rikoskomisario Juha Laaksonen sanoo IS:lle.   Poliisi ei aio puuttua aiheeseen julkisuudessa olleiden lausuntojen perusteella.   - Jos jotain on letkautettu, niin aina pitää pohtia, mikä on ollut konkreettinen uhka, Laaksonen sanoo.   - Sen perusteella puntaroidaan, onko rikos täyttynyt.   Hirviniemi itse kertoo jutelleensa asiasta kyseisen kuvaajan kanssa, eikä tällä ole ollut välikohtauksen osalta vaatimuksia.

Putous-näyttelijä kertoo tapauksen taustat kokonaisuudessaan tämän päivän Ilta-Sanomissa. Hirviniemi sanoo jutelleensa tapauksesta myöhemmin kuvaajan kanssa.

- Hän kysyi minulta, oliko tässä jotain henkilökohtaista kaunaa. Sanoin, että ei, sillä en edes nähnyt, kuka autossa istui, Hirviniemi sanoo.

- Kun mainitsin henkilölle salakuvaamisesta, hän kertoi ottavansa tyylikkäitä kuvia gaalavieraista.   Tapaus sai alkunsa, kun Kultainen Venla -gaalan jatkoilla ollut Aku Hirviniemi hermostui helsinkiläisen Bar Loosen ulkopuolella olleeseen valokuvaajaan poistuessaan seurueineen kapakasta noin aamu neljältä maanantain vastaisena yönä. Seurueeseen kuului myös Hirviniemen puoliso Niina Lahtinen.  

Hirviniemi kimpaantui kuvaajalle ja hyökkäsi tämän autoa kohti Venla-patsaalla, joka oli luovutettu Putous-ryhmälle parhaasta sketsisarjasta.

Näyttelijä muistelee lyöneensä patsaalla auton takasivuikkunan rikki. Auto sai myös muutaman muun kolhun. Kun kuvaaja lähti ajamaan pois paikalta, Hirviniemi juoksi jonkin aikaa perässä.   - Siinä oli minun kavereitani, joiden puolesta minua ärsytti, että pimeästä autosta otetaan kuvia – vaikka se kaiketi onkin ihan laillista, IS:n tavoittama Hirviniemi kertaa tapahtumia.

 Suomen lain mukaan julkisella, yleisölle avoimella paikalla tai tilassa kuka tahansa saa kuvata toista ihmistä.

  Välikohtauksesta kertoi ensimmäisenä Radio Nova.   Lue Aku Hirviniemen haastattelu kokonaisuudessaan tämän päivän Ilta-Sanomista!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?