Jesse Kaikuranta tv-ohjelmassa: Kamalaa nähdä, kun äiti kuihtui pois - Viihde - Ilta-Sanomat

Jesse Kaikuranta tv-ohjelmassa: Kamalaa nähdä, kun äiti kuihtui pois

Jesse Kaikuranta puhuu äitinsä kuolemasta TV2:n Inhimillinen tekijä -ohjelmassa.

Jesse Kaikuranta on perjantaina mukana Inhimillinen tekijä -ohjelmassa TV1:lla­

10.1.2013 9:26

Äidin kuolema miltei tasan neljä vuotta sitten oli laulaja Jesse Kaikurannalle äärimmäisen kova paikka. Aina äidin pojaksi itsensä tuntenut Kaikuranta menetti syövälle elämänsä tärkeimmän ihmisen.

Kaikuranta kertoo menetyksestään avoimesti perjantaina klo 22 esitettävässä TV1:n Inhimillinen tekijä -ohjelmassa.

- Onhan se kummallinen tunne, kun yhtäkkiä ei vain ole ihmistä, joka on aina ollut minulle turva, tuki ja syli, jonne palata, Kaikuranta sanoo ohjelmassa.

Kaikkein raskainta Kaikurannalle oli seurata äidin taistelua syöpää vastaan.

- Oli kamalaa nähdä, kun oma äiti kuihtui ihan silmissä pois. Joka kerta, kun hänet näki, hän oli enemmän muualla kuin jossain täällä.

Kaikuranta kertoo ohjelmassa, että omaa terveyttään enemmän hänen äitinsä oli huolissaan läheisistään.

- Hän ei pelännyt kuolemaa, vaan pelkäsi jäljelle jäävien selviämistä.

Äitinsä kuoleman jälkeen Kaikuranta vältteli asiasta puhumista jopa ystävilleen. Hän halusi käsitellä asian itsekseen.

- Olen sellainen ihminen, joka ei kauheasti huutele omista asioistaan. Koen, että mun asiat ovat mun asioita, ja hoidan ne itse sisälläni. Ajattelin, että miksi mun pitäisi puhua äidistäni muille, koska hän oli minun äitini ja se oli minun suruni.

Kaikuranta puhui äitinsä kuolemasta The Voice of Finland -kilpailussa viime keväänä. Tuolloin hän ei puhunut asiasta sen tarkemmin mutta paljasti ajatelleensa äitiään kisan aikana toistuvasti. Äiti palasi muistoihin Jessen tulkitessa Jenni Vartiaisen kappaletta Minä ja hän ja sai miehen herkistymään.

- Se (herkistyminen) tuli minulle yllätyksenä, koska en itse edes valinnut sitä kappaletta. Silti koin sen koskettavan juuri äitiäni. Esittäessäni ajattelinkin laulavani mun äitinä sen kappaleen mun isälle, Jesse kertoi tuolloin.

Ilta-Sanomat ei eilen tavoittanut Jesse Kaikurantaa kommentoimaan asiaa.

Kaikurannan lisäksi Inhimillinen tekijä -ohjelmassa vanhempansa menetyksestä kertoo näyttelijä, ex-aitajuoksija Manuela Bosco, jonka isä Carmelo Bosco kuoli vuonna 2003 pitkällisen sairauden uuvuttamana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?