Joulutarinakisa - Anna Rajala: Tonttujen salainen retki - Viihde - Ilta-Sanomat

Joulutarinakisa - Anna Rajala: Tonttujen salainen retki

A-sarjan sija 3: Anna Rajala, 7, Tampere.

22.12.2012 8:57

Eräänä päivänä lahjatonttu ja tonttu menivät raportoimaan joulupukille lapsista. Mutta matkalla tonttu upposi lumeen, koska lunta oli niin paljon. Olihan lahjatontulla köysi mukana, niin ei kestänyt kauaa kun tonttu oli lumen päällä. Sitten he näkivät lumiukon.

- Hei se liikkuu.  - Joo se liikkuu, yhtäkkiä kuului selän takaa. - Häh. Kuka siellä? kysyi lahjatonttu. - Minä täällä, lumikeiju, ettekö te tunne minua? - Ai lumikeiju? - Hei, teitkö sinä sen, että lumiukko liikkui? - j.j.j..Joo mutta minä en saisi kertoa, että osaan tehdä talvitaikoja. - Miten sinä pystyit? - Minne te menette? kysyi lumikeiju - Me ollaan menossa raportoimaan lapsista. - Ai jaa.. Minulla on huonoja uutisia. Jotkut ihmiset eivät hanki joulukuusta ja muita jouluun liittyviä koristeita. - Apua, tonttu säikähti. -Ne pitää pelastaa! - Oletko käynyt korvatunturilla? kysyi tonttu. - Mennäänkö korvatunturille hakemaan apua? - Ei. Tiedättekö, että korvatunturilla on tosi kiire, että kaikki lapset saisivat lahjansa? - Miten me voitaisiin näyttää ihmisille kuinka hieno ja kaunis joulu on? - Hei sinä voisit taikoa jotain, sanoi lahja tonttu, niin jotain hienoa vaikka kirje jossa on kuva korvatunturista ja siinä lukee: Tämä kuva on korvatunturilta   T:tonttu ja lahja tonttu.

- Aikahyvä ajatus siis tosi hyvä tehdään se juttu.

Niinpä ne tekivätkin ja ottivat kuvan ja kirjoittivat ja vielä pikkuisen taikaa että kun on joulu aatto niin tv tulee joulu ohjelmia lähettivät joka perheeseen ja se näytti tältä Tämä kuva on korvatunturilta T:tonttu ja lahja tonttu.       

Loppu.

Tuomarin perustelut: Hilpeä tarina tonttujen retkestä! Tontut haluavat muistuttaa ihmisiä joulun kauneudesta. Tarina on kerrottu niin mukaansatempaavasti, että lukijasta tuntuu siltä kuin pääsisi kahlaamaan lumessa tonttujen mukana. Puuhakkaiden tonttujen kanssa on hauska miettiä, miten hieno ja kaunis asia joulu onkaan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?