Salattu ruumiinavausraportti julki - näin Notorious B.I.G. kuoli - Viihde - Ilta-Sanomat

Salattu ruumiinavausraportti julki - näin Notorious B.I.G. kuoli

Yhdysvalloissa Los Angelesin poliisi on 15 vuoden jälkeen julkistanut murhatun rap-artistin ruumiinavausraportin.

8.12.2012 6:44

Notorious B.I.G. - oikealta nimeltään Christopher Wallace - ammuttiin ohiajavasta autosta vuonna 1997, kun hän oli poistumassa levynsä markkinointitilaisuudesta.

Tapaus on yksi Los Angelesin kohutuimmista ratkaisemattomista murhista.

Jutun tutkijat olivat tähän asti vastustaneet dokumentin julkistamista, vaikka tapauksen selvittely oli päätynyt umpikujaan jo vuosia sitten.

Raportin mukaan rap-tähteen osui peräti neljä luotia, joista yksi oli tappava. Se ruhjoi keuhkoja, sydäntä ja paksusuolta.

Notorious B.I.G. ammuttiin vain muutama kuukausi sen jälkeen, kun toinen rap-tähti Tupac Shakur oli surmattu Las Vegasissa.

Tekotavat olivat samanlaiset, minkä vuoksi murhien on huhuttu liittyneen yhteen ja niistä on kehitelty salaliittoteorioita. Jopa kalifornialaisten poliisien on vihjattu sotkeutuneen Notorious B.I.G:n murhaan.

Rapparin omaiset ovat käyneet oikeutta Los Angelesin kaupunkia vastaan. Omaiset pitävät tutkintaa huonosti hoidettuna ja vaativat viranomaisia nostamaan syytteet, koska heidän mielestään poliisi tietää syylliset.

Viranomaisten mukaan tapaus on yhä avoin ja murhan motiivit ovat jääneet tutkijoille epäselviksi.

Notorious B.I.G. ja Tupac Shakur olivat alunperin ystävyksiä, mutta he ajautuivat vihamiehiksi USA:n itä- ja länsirannikon rap-piirien välisessä kilpailussa, jossa oli myös väkivaltaisia piirteitä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?