Seksikkyydestään tuttu Pirelli-kalenteri yllättää - katso kuvat! - Viihde - Ilta-Sanomat

Seksikkyydestään tuttu Pirelli-kalenteri yllättää - katso kuvat!

Vuoden 2013 Pirelli-kalenterissa nähdään myös raskaana oleva Victoria's Secret -malli Adriana Lima.

Yhdysvaltalaismalli Summer Rayne Oakes.­

28.11.2012 9:33

Pirelli-kalenteri tunnetaan alastomista malleista eksoottisissa ympäristöissä sekä siitä, että kalenterin saavat vain harvat ja valitut tärkeät henkilöt. Sitä jaetaan esimerkiksi yrityslahjana.

Alastomuuden suhteen vuoden 2013 Pirelli-kalenteri on kuitenkin toista maata. Rio de Janeirossa kuvatussa kalenterissa paljasta pintaa on tuskin nimeksikään.

Vaatteet päällä siinä esiintyvät muun muassa huippumallit Isabeli Fontana ja Adriana Lima. Daily Mailin mukaan Adriana Lima on ensimmäinen malli, joka poseeraa kalenterissa raskaana.

Brasilialaismalli Adriana Lima on ensimmäinen Pirelli-kalenterissa raskaana poseeraava malli.­

Vaatteista huolimatta kalenterin kerrotaan olevan hyvin eroottinen.

Mallit kurottelevat lyhyissä shortseissa ja mekoissa vehmaita palmunlehviä kasvitieteellisessä puutarhassa, poseeraavat kissamaisissa asennoissa kukkuloiden slummeissa ja luovat merkitseviä katseita sambaklubeilla.

Valokuvaajan ehto

Idea siveellisestä Pirelli-kalenterista tuli amerikkalaiselta valokuvaajalta Steve McCurrylta. Hän kertoo asettaneensa Pirellin kuvaamistarjouksen hyväksymisen ehdoksi, että saisi kuvata kuvat omalla tavallaan.

- Olin yllättynyt tarjouksesta, koska en kuvaa muotia. Mutta ymmärrän kauniiden naisten päälle, hän sanoi Riossa uutistoimisto AP:lle.

- Keksin, että miksemme kuvaisi malleja, jotka eivät ole pelkästään upeita, vaan tekevät myös hyväntekeväisyyttä.

McCurry tunnetaan ehkä parhaiten vuonna 1984 National Geographic-lehden kannessa olleesta valokuvasta, jonka hän otti kameraan läpitunkevan vihreillä silmillään katsovasta afgaanipakolaisesta.

Tuoreessa kalenterissa esiintyy muun muassa Petra Nemcova, tsekkiläismalli joka perusti säätiön auttamaan vuoden 2004 Thaimaan tsunamin uhreja.

Pirelli-kalenteri syntyi 39 vuotta sitten mainostamaan renkaita.

Kalenterista tuli pian muoti-ikoni, jonka kuvia ovat ottaneet monet tunnetut valokuvaajat, kuten Herb Ritts, Richard Avadon, Annie Liebovitz, Mario Testino, Terry Richardson ja Karl Lagerfeld.

Siinä on esiintynyt useita huippumalleja ja julkkiksia kuten Kate MossPenélope Cruz ja Jennifer Lopez.

Katso lisää Pirelli-kuvia päivän painetusta lehdestä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?