IS tapasi Larry Hagmanin vain kuukausi sitten: Kyllä, minua vihattiin, tietysti

Julkaistu:

Korkea valkoinen stetson-hattu, leveä virnistys ja ivallinen huumorintaju. Larry Hagmanin - vai pitäisikö sanoa J.R. Ewingin - tunnusmerkit eivät ole kadonneet minnekään Dallasin parinkymmenen vuoden mittaisen tauon aikana.
- Ai olet Suomesta? En osaa sanaakaan suomea. Mutta toisaalta, ei osaa kukaan muukaan, hän heittää ja repeää räkäiseen nauruun.

Hagmanin, 81, kanssa tunnelma muuttuu jatkuvasti vakavasta pohdiskelusta hervottomaan vitsin heittoon - ja sitten taas uudelleen vakavaksi.

Ensin hän puhuu kauniisti pitkään kestäneestä ystävyydestään Dallas-näyttelijöiden Patrick Duffyn (Bobby) ja Linda Grayn (Sue Ellen) kanssa. Heti perään hän kuitenkin lohkaisee suostuneensa mukaan Dallasin uusiin jaksoihin vain rahan takia.

- Suostuin myös siksi, että Linda pakotti. Kun kysyin, pitäisikö tehdä tämä, hän sanoi, että sinähän teet tämän, Hagman jatkaa.

Larry Hagman vitsailee myös siitä, miksi Pamelaa (Victoria Principal) ei nähdä uudessa Dallasissa. Alkuperäisessä sarjassa Pamela kolaroi öljyrekan kanssa ja paloi pahoin.

- Ette te halua, että hän tulee takaisin sen kamalan palaneen naaman kanssa. Olisi toki mahtavaa, jos hän tulisi vierailemaan sarjaan. Hän tulisi joko ruumiina tai muodottomana henkilönä, kuin vanha ranskalainen peruna, Hagman sanaili.

Nuorempana villiä elämää viettänyt Hagman on ollut naimisissa ruotsalaissyntyisen vaimonsa Majn kanssa huikeat 58 vuotta. Viimeiset vuodet ovat olleet vaikeita, sillä Larry on kamppaillut syöpää vastaan. Maj taas sairastaa Alzheimerin tautia.

Hagman on puhunut julkisuudessa avoimesti vaimostaan, mutta heittää jälleen huumorivaihteen silmään pitkän liiton salaisuutta kysyttäessä.

- Kaksi kylpyhuonetta. Se on vinkkini kaikille naimisiin meneville. Kaksi kylpyhuonetta on erittäin tärkeä asia, jos haluaa pysyä yhdessä.

Sitten on taas vakavoitumisen aika. Vuosi sitten syksyllä Larry Hagmanilla todettiin kurkkusyöpä juuri hänen 80-vuotisjuhliensa jälkeen. Hän kävi syöpähoidoissa Dallasin kuvausten aikaan ja on nyt selättänyt syövän. Lehdistötilaisuudessa huomaa, että rankat hoidot ovat kuihduttaneet näyttelijän, mutta eivät ole vieneet hänen elämäniloaan.

- Kuvauksissa minulle tehtiin elämä helpoksi. Sain pari viikkoa taukoa, ja muutenkin kaikki hoidettiin niin, että pystyin käymään hoidoissa. Mutta toisaalta siinä tajusi, että on korvattavissa, Hagman pohtii.
Joka tapauksessa ohjelman tekeminen on antanut minulle hurjasti energiaa.

Vaikka J.R. on uudessa Dallasissa jo vanha mies, olivat kuvaukset kaikkea muuta kuin rauhallista sikari huulessa istumista. Hagman myöntää, että työ kävi välillä rankaksi.

- Juokseminen, hyppiminen, hevosten selkään nouseminen, baareissa heiluminen ja ihmisten lyöminen - se on rankkaa.

Alkuperäisessä Dallasissa J.R. Ewing oli yksi television pahimmista konnista ja julmureista. Hagman myöntääkin, että sarjan kulta-aikoina häntä vihattiin avoimesti kadulla.

- Kyllä, minua vihattiin, tietysti. Mutta samaan aikaan miehet kadehtivat - he halusivat olla kuin J.R. Naisia taas kiehtoi se, että he halusivat muuttaa minut. Siitä tietää, että on todella onnistunut menestymään.

Jos Larry Hagmanin haluaa saada ärsyyntymään, kannattaa häneltä kysyä tv-tarjonnan nykytasosta. Veteraaninäyttelijä ei voi sietää tosi-tv-ohjelmia, joissa hänen mukaansa totuus ei ole sitä, miltä näyttää.

- No miettikää nyt itse vaikka kaikkia näitä selviytymisohjelmia. Niiden ihmisten on tarkoitus olla viidakossa, mutta heillä on kuvausryhmä apunaan koko ajan, hän tuhahtaa.

Hagman onkin iloisesti yllättynyt uuden Dallasin Yhdysvalloissa saamasta suosiosta.

- Kriitikoille olisi ollut erittäin helppoa lytätä sarja, mutta he eivät tehneet sitä. Sitä paitsi elämme Twitterin ja Facebookin aikaa. Se antaa kritiikille aivan uusia ulottuvuuksia, hän selittää.

Hagman itse ei käytä Twitteriä, vaikka kollegat Gray ja Duffy ovatkin häntä siihen kannustaneet.

- En voisi olla Twitterissä. Siellä pienikin juttu voi aiheuttaa katastrofin - etenkin jos on yhtä suuri suu kuin minulla. Olisiko erikseen jokin suurisuisten Twitter?

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt