Niinistö yllätti Linnan juhlien kutsutuilla: Ei pomoille, kyllä taviksille! - Viihde - Ilta-Sanomat

Niinistö yllätti Linnan juhlien kutsutuilla: Ei pomoille, kyllä taviksille!

Presidentti Sauli Niinistö laittaa Linnan juhlat uuteen uskoon. Nyt Linnassa juhlivat ensisijaisesti arjen sankarit, eivät suuryritysten isot pomot.

23.11.2012 13:31

Presidentin kanslian tänään järjestämässä itsenäisyyspäivän vastaanoton infotilaisuudessa kerrottiin, että presidentti Sauli Niinistö aikoo uudistaa Linnan juhlia etenkin kutsuttavien osalta.   - Ketään ei kutsuta automaattisesti. Juhlien osalta on muodostunut aiemmin tiettyjä perinteitä, joita osaa jatkamme ja osaa uudistamme, Presidentin kansliasta kerrotaan.   - Kutsutuissa on aiempaa vähemmän asemansa puolesta kutsuttuja, ja nyt tehdään tiettyjä painotuksia: vahva painotus on työntekijöissä, joita presidentti on tavannut matkoillaan ympäri Suomen.   Linnan juhlien teema on tänä vuonna "Suomalaisia tekoja ja työtä".

Ensimmäisiä Linnan juhliaan isännöivä Niinistö haluaa juhliin ensisijaisesti henkilöitä, jotka ovat tekojensa ja työnsä kautta edistäneet Suomen ja suomalaisten hyvinvointia.   Tähän listaan kuuluvat muun muassa lasten ja nuorten parissa työskentelevät henkilöt, pienyrittäjät, maatalousyrittäjät sekä tärkeiden ammattialojen edustajat.

Kutsuttujen joukossa on niin sosiaalityöntekijöitä, muurareita, erityisopettajia, ahtaajia, kirvesmiehiä kuin metallityöntekijöitä.   - Presidentin henkilökohtainen panos on huomioida arjen sankareita, ei ainoastaan pomoporrasta ja suuryritysten johtajia. Tällä tavalla hän haluaa viestiä omaa näkemystään juhlien tyylistä, Presidentin kansliasta todetaan.

Juhliin kutsutaan entistä enemmän myös sotaveteraaneja ja lottia.

Onko Niinistön linja mielestäsi hyvä? Keskustele alla olevassa kommenttikentässä.

Lue Linnan juhlista lisää huomisen painetusta lehdestä.

 

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?