Jonne Aaron käytti pahimmillaan 10 000 euroa alkoholiin parissa kuukaudessa - Viihde - Ilta-Sanomat

Jonne Aaron käytti pahimmillaan 10 000 euroa alkoholiin parissa kuukaudessa

Jonne Aaron kertoi Ilta-Sanomille traagisen elämäntarinansa.

19.11.2012 8:42

Repaleisen kodin kasvatti, Vain elämää -ohjelmasta kansan suosikiksi noussut  Jonne Aaron aloitti jo pienenä pahat tavat.

- Tupakoinnin aloitin toisella luokalla. Tykkäsin pyöriä vanhempien poikien kanssa, ja heiltä senkin opin.

- Neljännellä luokalla vedin ensimmäiset kännit. Lintsasin kaverin kanssa koulusta, varastimme häkkikellarista vanhemman kaverin kiljusatsin ja vedimme sitä shottilaseista. Sitten tuli aika hassu olo, Jonne muistelee.

Mitä vanhemmaksi Jonne tuli, sitä säännöllisemmäksi alkoholinkäyttö muuttui.

- Yläasteella ryyppäsimme joka viikonloppu puistoissa ja kotibileissä, Jonne kertoo.

Suhde alkoholiin pysyi Jonnen mukaan kontrollissa aikuisikään saakka, mutta hän myöntää sukeltaneensa muutamaan otteeseen vuosien aikana syvälle pullon syövereihin.

- Viimeksi niin kävi vuosi sitten - sen jälkeen, kun hän oli eronnut pitkäaikaisesta tyttöystävästään. Viina vei miestä taas, mikä johti lopulta burnoutiin.

- Viime syksynä meni lujaa ennen umpilisäkeleikkausta. Mikä laulaen tuli, se juoden meni. Käytin parissa kuukaudessa 10 000 euroa viinaan, kun mä vähän nautiskelin. Kaikki ajatukset pyörivät alkoholin ympärillä, Jonne muistelee.

- Muistan yhden epätoivon hetken, kun putosin yhtäkkiä vessan lattialle ja itkin vain lattialla maaten. Kun heräsin siitä, päätin, että nyt saa riittää.

Viimevuotisen romahduksensa jälkeen hän on parantanut elintapojaan, ja korkki on pysynyt aiempaa paremmin kiinni.

- Nykyään juon aika kontrolloidusti ja keskityn nautiskelemaan. En ole enää alkoholisti, pikemminkin tuurijuoppo, vaikka sekin toki kuulostaa pahalta. Välit alkoholiin ovat nyt siis lämpimät. Alkoholi on hyvä renki, mutta huono isäntä.

Jonne Aaron myöntää, että matkalla rocktähdeksi myös huumeita on ollut tarjolla alituisesti, mutta hän on vältellyt eteen tuotuja houkutuksia.

- Niitä on miltei joka puolella. Esimerkiksi ollessamme kiertueella Japanissa eteen tuotiin runsaasti vahvojakin huumeita, Jonne sanoo. Olen kuitenkin tehnyt diilin itseni kanssa, että jos saan tehdä työkseni musiikkia, en sekoita päätäni huumeilla. Ja mulla on aina ollut aika vahva järjen ääni, etten ole mennyt kaikkein syvimpään käärmeenpesään. Mulle alkoholi on vanhin voitehista.

Jonne sanoo kuitenkin nähneensä lähipiirissään runsaasti huolestuttavia reittivalintoja kovien huumeiden parissa.

- Jokainen tekee itse omat valintansa, mutta on sitä ollut kurja seurata sivusta, hän sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?