Burleskin lumo houkutteli ensikertalaiset lavalle - Viihde - Ilta-Sanomat

Burleskin lumo houkutteli ensikertalaiset lavalle

Burleskin värikkyys ja mielikuvituksen lento tekevät siitä hauskaa seurattavaa.

19.11.2012 7:46

Vaikka se on Suomessa varsin suosittu viihteen ja esiintymistaiteen muoto, on esiintyjiäkin saatava jostain lisää. Mistäpä muualtakaan uusia burleskitaiteilijoita löytyisi kuin nimenomaan yleisön joukosta, kun katsojat heräävät miettimään: entä jos minäkin uskaltaisin?

Burleskille on ominaista avoimuus ja vapaus. Kuka tahansa voi mennä lavalle ja tehdä aivan omanlaisensa esityksen, oli sitten mies tai nainen, ulkonäöstä piittaamatta. Tarvitaan vain tarpeeksi rohkeutta ja tietenkin ystävien ja perheen tukea, että vatsanpohjassa pyörivät perhoset saadaan pidettyä kurissa ja lavalle uskaltaa nousta juontajan kuulutuksen jälkeen.

Suomen burleski-instituutti järjestääkin vuosittain Newcomers' Night -tapahtumia, joissa yleisön eteen lavalle nousee joukko uunituoreita esiintyjiä. Viimeisin uusien tulokkaiden juhla järjestettiin Tampereella, jossa esiintymiskasteensa sai kokonaiset 21 uutta burleskiesiintyjää ja -ryhmää.

Ensikertalaisten esiintymisen iloa ei turha jännittäminen pilannut, sillä yleisö oli mukana täydestä sydämestään, minkä huomasi erityisesti Madame Aurelian Frogman's Daughter -esityksen kompastellessa taustamusiikin kadotessa. Yleisön vimmainen kannustus yllytti Aurelian viemään esityksen loppuun saakka ilman musiikkia, ja illan viimeisenä numerona saadun encoren hurraus varmisti mitä luultavimmin, että Aurelia nousee burleskilavoille uudemmankin kerran.

Mutta mikä ihme houkuttelee ihan tavallisen henkilön burleskin pariin ja vielä nousemaan lavalle muiden eteen? IS TV haastatteli kahta illan ensikertalaista, Betty Bellevueta, sekä The Valentino Sistersin Sea Breezeä, jotka kertovat illan tuntemuksistaan ennen ja jälkeen ensiesiintymisensä. Videolla myös poimintoja illan muista esiintyjistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?