Viivi Pumpanen hyppäsi laskuvarjohypyn - katso upeat kuvat ilmasta

Julkaistu:

Hurjapäämissi Viivi Pumpanen hyppäsi tandem-laskuvarjohypyn tv-ohjelman kuvauksissa.
On puolipilvinen iltapäivä Malmin lentokentällä. Viivi Pumpanen istuu lentokoneen avonaisessa oviaukossa kasvoillaan mietteliäs ilme. Käynnissä ovat Viivin ja Henry Aflechtin juontaman Vapaalla-ohjelman kuvaukset, ja pian Viivin on tarkoitus hypätä tandem-laskuvarjohyppy neljän kilometrin korkeudesta.

- Nyt olen vielä tosi cool. Mutta tunnen itseni. Sitten kun vermeitä aletaan vetää niskaan, iskee paniikki. Sitten alan hyperventiloida ja pelätä ihan kaikkea mahdollista, Viivi pohtii.

- Toisaalta olen sen verran jo harrastanut näitä extreme-lajeja, kuten motocrossia ja sukellusta, että olen oppinut luottamaan ammattilaisiin. En epäile heidän taitojaan.

Hyppyyn valmistavan puolen tunnin maakoulutuksen jälkeen Viiville tuodaan allekirjoitettavaksi nippu papereita.

- Nämä allekirjoittamalla varmistat, että teet tämän omasta vapaasta tahdostasi ja tiedät, että voit kuolla ja muuta sellaista, hyppyjä Malmilla järjestävän 4K-yrityksen drop zone manager Pasi Siimes selittää ja saa Viivin purskahtamaan hysteeriseen nauruun.

- Äiti laittoikin juuri viestiä, että ilmoita sitten heti kun olet päässyt maahan. Pitäisikö vastata, että allekirjoitin juuri sopimuksen, että olen valmis kuolemaan, hän vitsailee.

Juuri ennen koneeseen nousua Viivin kanssa hyppäävä 4K:n hyppymestari Harri Vartio kiristää vielä naruja. Viivi alkaa selvästi olla jo hermostuneempi ja jännittyneempi.

- Hei haloo, aika tiukalle vedetään. Onko ihan normaalia, että nämä painavat täältä takaa, hän huolehtii.

Lentokone lähtee ilmaan. Seuraamme sen nousua maasta käsin, kunnes se katoaa pilviverhon taakse. Kun kymmenisen minuuttia on kulunut, tähyilee Siimes tietäväisen näköisenä taivaalle.

Pian pilvien välistä ilmaantuukin pieni rypäs leijuvia hahmoja. Kun Pumpanen ja Vartio alkavat lähestyä maata, kuuluu ilmasta naurunräkätystä.

- Ihan mieletöntä! Tajutonta! Ei edes tullut kertaakaan sellainen olo, että oksentaisin! Viivi hihkuu, kun jalat koskettavat maata.

- Meni ihan ohi se hetki, kun hyppäsimme. Istuin vain koneen reunalla ja yhtäkkiä tajusin, että tässähän pudotaan jo, hän nauraa.

Vapaalla FOX-kanavalla perjantaisin kello 18.30.

Ilmasta otetut kuvat: 4K / SKYXPERIENCE

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt