Tauski Peltonen 50 vuotta! Nuoressa Tauskissa ripaus Jon Bon Jovia ja Antti Kurhista - katso kuvat!

Julkaistu: , Päivitetty:

Suomalaistähti Tauski Peltonen täyttää tänään 50 vuotta!
Tauski Peltonen ponkaisi pinnalle Kevään sävel -laulukilpailusta vuonna 1986. Hän lauloi kisassa biisin Puistotie ja kertoi Ilta-Sanomille muutaman päivän päästä esiintymisestään saaneensa jo ihailijapostia.

Vuosina 1987 ja 1988 Tauski yritti päästä Suomen euroviisuedustajaksi, mutta tie hyytyi Suomen karsintaan. Muutamaa vuotta myöhemmin Tauski kilpaili Syksyn sävelessä siinä menestymättä.

Todellisen sysäyksen Tauskin uralle antoi vuoden 1995 Syksyn sävel -kilpailu, jossa Tauski sijoittui toiseksi Sinä vain -kappaleellaan.Tauskin sydän sykki iskelmien tahtiin 26-vuotiaasta asti. Pitkätukkainen Tauski horjui siihen asti rokin ja iskelmien välillä, mutta iskelmä voitti. Yleisö halusi kuulla sitä.

Ensimmäisen kultalevynsä koko kansan Tauski sai samana vuonna Sinä vain -albumistaan, jonka nimikkobiisistä Tauski ehkä yhä parhaiten tunnetaan.

- Mun tietääkseni ei ole hirveän monta suomalaista, joka ei nyt tietäisi Sinä vain -lauluani, tuolloin 32-vuotias Tauski arvioi Ilta-Sanomille vuonna 1995.

Ja niin mies jäi iskelmän tielle.

Katso kuvat Tauskin uran alkuvuosilta. Rokkitukkaisen miehen ulkonäössä on ollut ripaus kasarivuosien Jon Bon Jovia ja Ressu Redfordia, takatukallaan 1986 vuoden Tauski muistutti Antti Kurhista.
Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt