Selviytyjät Suomi -tekijät hengenvaarassa - uhkailtiin aseella!

Julkaistu: , Päivitetty:

Heikki Paasosen juontamaa, Malesiassa kuvattu Selviytyjät Suomi -ohjelmaa kuvattiin kaikessa hiljaisuudessa viime kesänä. Kuvauksissa sattui hengenvaarallinen välikohtaus.
Tapaus sai alkunsa kuvausten puolivälissä, kun kuvaustiimi oli pystyttämässä uutta kilpailua eräälle kuvauspaikkana toimivalle saarelle. Kyseinen saari on paikallisen sulttaanin Ibrahim Ismailin omistuksessa.

- Kyseessä on mielivaltainen tyyppi, joka hallitsee aluetta. Tuotantotiimi oli rakentamassa kisaa hänen saarelleen, ja hän tulkitsi asian niin, että sinne rakennettiin isompaa kisaa kuin oli sovittu. Hänen sotilaansa saapuivat paikalle aseistettuna, joten se oli kaikille aika kuumottavaa, Heikki Paasonen kertoo.

Paasonen itse ei ollut tapauksen sattuessa paikalla, mutta tapaus säikäytti muun tuotantoväen pahemman kerran. Aseistetut miehet saapuivat kilpailusaarelle yhtäkkiä venekuntineen.

- Sotilaat uhkailivat tuotantoporukkaamme aseilla ja lopulta meidät häädettiin saarelta rynnäkkökiväärein, tuottaja Pete Paavolainen kertaa tapahtumia.- Emme enää uskaltaneet palata samalle saarelle, sillä sulttaanin joukot olisivat voineet ampua meitä. Se oli iso vaaramomentti.

Tapaus vietiin Malesian hallituksen tietoon, sillä saarten käytöstä oli sovittu etukäteen. Osa saarista kuuluu valtiolle, osa sulttaanille.

-  Malesian hallitus lähetti lopputuotannon ajaksi sotalaivan saarten edustalle turvaamaan meidän oleskeluamme, Paavolainen kertoo.

Suomalaiset kuvasivat Selviytyjät-ohjelmaa samoilla saarilla yhtäaikaisesti Hollannin ja Belgian tiimien kanssa. Johorin maakunnassa sijaitsevia saaria on käytetty eri maiden Selviytyjät-ohjelmissa useasti aiemminkin.

Kilpailijat eivät olleet tapauksen sattuessa vaarassa, sillä he olivat omalla, valtion omistamalla saarellaan.

Tuotantotiimi majoittui eri saarella kuin sarjan 16 kilpailijaa, ja varsinaiset kilpailusaaret ovat erikseen.

- Tuotantoväen saarella on kuulemma käynyt sulttaanin joukkoja aiemminkin, ja siellä on jouduttu ihan käsirysyyn armeijan kanssa, Paasonen kertoo.

Selviytyjät Suomi alkaa helmikuussa 2013 MTV3-kanavalla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt