Onnettomuus lähellä - Paul McCartneyn helikopteri ajautui puiden latvoihin - Viihde - Ilta-Sanomat

Onnettomuus lähellä - Paul McCartneyn helikopteri ajautui puiden latvoihin

Sir Paul McCartney ja hänen vaimonsa Nancy Shevell olivat lähellä mahdollista helikopterionnettomuutta. Tutkintaviranomaisten mukaan tilanne oli "vakava".

11.11.2012 12:06

McCartneya ja hänen vaimoaan kuljettanut yhdeksänpaikkainen Sikorsky S-76C -helikopteri ajautui huonossa säässä puiden latvoihin, kun lentäjä yritti laskeutua pariskunnan kartanon helikopterikentälle East Sussexissa. Laskeutumispaikka sijaitsee pellon kulmassa osittain puiden ympäröimänä.

Daily Mail –lehti julkaisi toukokuussa sattuneen tapauksen tutkintaraportin tietoja sunnuntaina.

Britannian ilmailuonnettomuustutkintaviraston (AAIB) raportin mukaan puiden latvoihin ajautuneen kopterin lentäjä joutui osuman välttääkseen äkkinäisesti lisäämään tehoja moottoriin, mikä jo itsessään voi olla vaarallista.

Helikopterin korkeusmittari, joka mittaa etäisyyttä "kiinteästä kohteesta", osoitti raportin mukaan noin 60 senttiä. Tuon kiinteän kohteen arvioidaan olleen puiden latvat.

Raportti myös paljastaa olosuhteiden olleen vaikeat: matalalla olleita pilviä, huono näkyvyys ja vesisadetta.

Läheltä piti –tilanteen jälkeen lentäjä laskeutui onnistuneesti Lyddin lentokentälle reilun 20 kilometrin päähän pariskunnan asunnosta.

- Paulin kanssa on puhuttu ja hänelle on kerrottu kaikki. Hän ei kommentoi, McCartneyn tiedottaja kertoo Daily Mailille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?