Mitä kuuluu Metsoloiden Erkille eli Kari Hakalalle? - Viihde - Ilta-Sanomat

Mitä kuuluu Metsoloiden Erkille eli Kari Hakalalle?

1993-1995 Ylellä pyörinyt Metsolat nosti koko kansan suosikiksi Erkki Metsolaa näytelleen Kari Hakalan.

­

6.11.2012 9:41

Kari Hakala, 57, puhui Ilta-Sanomille roolistaan supersuositussa Metsolat-sarjassa vuonna 1994.

- Olen näytellyt yli 20 vuotta eri teattereissa ja freelancerinä. Tämä Metsolan Erkin rooli oli sitten se lopullinen läpimurto.

Vuonna 1994 kuvausten välissä Hakala työskenteli ohjelmaisäntänä laskettelukeskus Paljakassa.

- Hauska sattuma, että mäkimiehen rooli johdatti minut myös siviilityössä laskettelurinteeseen. Suunnittelen ja toteutan keskuksen ohjelmapuolta, mutta kyllä suurin syy Kainuussa viihtymiseen on tämä ainutlaatuinen luonto, Kari Hakala kertoi tuolloin.

Hakalan tahti oli tiukka sarjan jälkeen. Hän veti kolmetuntista Markuksen evankeliumi -monologiaan pahimmillaan kahdeksan kertaa vajaan kahden viikon aikana.

Hakala sairastui burn-outiin 1990-2000-lukujen vaihteessa ja oli työkyvyttömänä puolitoista vuotta. Vuonna 2009 hänen loppuunpalamisensa synnytti Tampereen Teatteriin Eläkepommi-musikaalin.

- Jotkut 20-vuotiaat pääsevät eläkkeelle. Ajattelin, että ehkä minäkin. Yritin turhaan eläkkeelle, ja siitä lähti syntymään Eläkepommi, hän sanoi IS:lle 2009.

Samaan aikaan tv:ssä pyörivät Metsoloiden uusinnat.

- Minä en sitä katso, mutta lapset katsovat. He sanovat "Isä, olet ihan eri näköinen". Niin ovat hekin. Kun sarjaa tehtiin, lapset olivat 0-vuotiaita. Nyt poika on 180-senttinen korsto.

Kari Hakala aloitti työnsä Kemin kaupunginteatterin johtajana elokuun alussa 2012, mutta pesti loppui koeaikaan.

Kari Hakala on ilmoittanut jättävänsä työnsä koeajan päätyttyä. Hakala solmi Kemin kaupunginteatterin kanssa kaksivuotisen sopimuksensa huhtikuun alussa. Sopimukseen kuului myös optio kahdesta lisävuodesta.

Hakalan lähdöstä uutisoi ensimmäisenä Yle Perämeri.

Teatterin henkilöstön luottamusmies Jukka Lempinen kertoo IS:lle, ettei yhteispeli teatterilla lähtenyt toimimaan. Henkilöstön toiveesta johtajan pesti ei jatku. Hakalan poissaolot vaikuttivat ikävällä tavalla teatterin toimintaan.

Muistele Metsolat-sarjaa tästä (Yle Elävä arkisto).

­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?