Tarja Halonen: "Katsotaan nyt, tuleeko kutsua Linnaan" - Viihde - Ilta-Sanomat

Tarja Halonen: "Katsotaan nyt, tuleeko kutsua Linnaan"

Kohua aiheuttaneen muistelmateoksen julkaissut presidentti Tarja Halonen heitti teatteriensi-illassa pienen piikin presidentti Sauli Niinistölle.

2.11.2012 20:30

Presidentti Tarja Halonen ja puolisonsa, tuore kunnallisvaltuutettu Pentti Arajärvi, saapuivat perjantaina hyväntuulisina Helsingin kaupunginteatterin Yhden asunnon loukossa -komedian ensi-iltaan. Halonen kertoi komedian olevan jo toinen, jonka he tänä syksynä käyvät teatterissa katsomassa.

- Me olemme aika helposti nauravaisia ihmisiä. Kotonakin Penttiä naurattaa minä ja minua Pentti, Halonen vitsaili.

Halonen kertoi olevansa ensi viikon Etelä-Espanjassa kotimaisten kulttuurivaikuttajien kanssa tekemässä suomalaista kulttuuria tutuksi espanjalaisille suomalaisen kulttuuriviikon puitteissa. Sen sijaan itsenäisyyspäivän aikoihin Halonen ja Arajärvi ovat maisemissa, tosin kutsua Linnan juhliin ei ole vielä tullut.

- On jo tullut vinkkiä, ettei sille päivällä mitään kannata varata, mutta katsotaan nyt, mitä tämä nykyinen presidentti aikoo, Halonen heitti.

- Vaikka meillä onkin jo vuosia ollut perinteenä, että entiset presidentit ovat juhlissa mukana, se on täysin istuvan presidentin päätettävissä, ketä hän juhliin haluaa kutsua, Halonen muistutti.

Leikkimielisellä heitolla Halonen taisi viitata hiljattain julkaistuun muistelmakirjaansa, Hannu Lehtilän kirjoittamaan Tarja Halonen - paremman maailman puolesta -teokseen, jossa Halonen antoi huutia monille maan päämiehille. Kirja sai aikaan paljon kohua ja ihmettelyä.

- Kaikenlaista palautetta on tullut, pääasiassa myönteistä. Ihmiset ovat olleet tosi kiinnostuneita, ja toinen painos kirjasta on jo otettu.

Halonen myös kertoi, että häntä on ehditty pyytää myös jo kolumnistiksi muutamaankin lehteen.

- En ole vielä mihinkään suostunut, mutta harkinnassa on, hän paljasti.

Helsingin kaupunginteatterin johtaja Asko Sarkola otti henkilökohtaisesti vastaan arvovieraat Tarja Halosen ja Pentti Arajärven perjantaina Arena-näyttämön ensi-illassa.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?