Illalla televisiossa: Yksinäisyyteen vetäytynyt toimittaja palaa Irakiin - Viihde - Ilta-Sanomat

Illalla televisiossa: Yksinäisyyteen vetäytynyt toimittaja palaa Irakiin

Ulkomaankirjeenvaihtajana vuosikymmeniä toiminut Leena Reikko tapaa vanhan ystävänsä koskettavassa dokumentissa.

Leena Reikko (oik.) avaa illan dokumentissa Irakia ja samalla elämäänsä kirjeenvaihtajana. Kuvaajana toimi Carina Appell, joka menehtyi traagisesti henkirikoksen uhrina Suomessa viime huhtikuussa.­

29.10.2012 15:30

Dokumenttiprojekti: Paluu Bagdadiin, TV1 klo 21.30 Arvostettu ulkomaantoimittaja Leena Reikko toimi Ylen Lähi-idän kirjeenvaihtajana 15 vuotta. Kuoleman ja väkivallan kierre kävi lopulta voimille, ja Reikko vetäytyi Suomen maaseudulle kahden kissansa kanssa. Illan Dokumenttiprojektissa Reikko palaa kahdeksan vuoden tauon jälkeen Irakiin ja tapaa vanhan ystävänsä, sissipäällikkö Jalal Talabanin, josta on nyt tullut Irakin presidentti. Reikon matkatoverina on kuvaaja Carina Appel, joka niin ikään etsi Suomesta rauhallisempaa elämää. Hänen tiensä päättyi kuitenkin traagisesti henkirikoksen uhrina Kristiinankaupungissa viime huhtikuussa, vain 44-vuotiaana.

Prisma: Hengissä kolarista, TV1 klo 19.00 BBC:n tuottamassa ohjelmassa seurataan, miten eri alojen tutkijat pyrkivät vähentämään kolarien määrää. Apu pahojen aivovammojen hoitoon on löydetty sotavammojen hoidosta.

Maajussille morsian, MTV3 klo 20.05 Loputkin morsianehdokkaat saapuvat maatilalle. Jäljellä on enää kolme ehdokasta, ja tunteet alkavat voimistua.

Jerry Maguire – elämä on peliä, TV5 klo 21.00 Tom Cruise esittää urheiluagentti Jerry Maguirea, joka yrittää päästä takaisin huipulle yhdessä jalkapalloilija Rodin (Cuba Gooding Jr) kanssa.

007 – Kun maailma ei riitä, Nelonen klo 21.00 Robert Carlyle, Robbie Coltrane ja John Cleese ovat varastaa show’n tässä Bond-elokuvassa. Tykkää Tv-lehden Facebook-sivusta ja näet parhaat tv:n katseluvinkit myös Facebookissa.

Uusi Ilta-Sanomat Tv-lehti ilmestyy keskiviikkona. Se myydään yhdessä Ilta-Sanomien kanssa hintaan 2,70 euroa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?