Tarja Smura yrittää selvitä: Meillä on jäätävät välit ex-mieheni kanssa - Viihde - Ilta-Sanomat

Mies jätti Tarja Smuran: Meillä on jäätävät välit

Vuoden 1993 Miss Suomi Tarja Smura jäi yksin, kun mies ilmoitti ristiäisten jälkeen jättävänsä vaimonsa.

22.10.2012 9:15

Tarja Smura nostaa yksivuotiaan Raphaelin syliinsä. Vaaleakutrinen poika katsoo äitiään palvovasti ja nauraa valloittavasti ääneen. Tarja hymyilee ja hänen silmiinsä nousee onnen kyyneleitä.

- On minun täytynyt tehdä jotain oikein, kun minulla on näin ihanat lapset, hän sanoo hiljaa ja puristaa kuopusta syliinsä. Tarja Smura on paitsi Raphaelin myös kuusivuotiaan Gabrielin ja 15-vuotiaan Angelan äiti. Hän on edelleen erittäin kaunis nainen, iloinen ja kova puhumaan niin kuin karjalaiset ovat. Mutta valovuosien päässä siitä nuoresta vuoden 1993 Miss Suomesta, joka aiheutti kohun pian kruunajaisten jälkeen karkaamalla lomalle Hollywoodin ohjaaja Renny Harlinin kanssa.

Tarja on nyt 42-vuotias aikuinen nainen ja hän käy läpi elämänsä rankinta vuotta. Ensin aviomies jätti hänet ja keväällä hän sairastui vakavasti. - Olen päättänyt selvitä tästä. Aallonpohjalla on käyty jo. Vastoinkäymiset ovat aina myös mahdollisuus, sitä olen hokenut itselleni, hän sanoo.

Tarja tapasi virolaisen Raul Gescheimerin vuonna 1996. He rakastuivat ja menivät naimisiin kesällä 1997 Johanneksen kirkossa Helsingissä. Esikoinen Angela oli tuolloin kahdeksan kuukauden ikäinen. Tarjan avioliitto vaikutti hyvin onnelliselta ja hän vetäytyi täysin julkisuudesta. He rakensivat Lohjalle kaksi taloa ja saivat toisen lapsen 2006. Vuonna 2008 sosiaalialalla työskentelevä

Tarja asettui ehdolle kuntavaaleissa ja pääsi kunnanvaltuustoon. Yli 40-vuotiaina pariskunta teki vielä ihanan iltatähden, Raphaelin. Aviomies pudotti pommin viime kevättalvella Raphaelin ristiäisten jälkeen. Gescheimer ilmoitti Tarjalle, että avioliitto on ohitse. Hän lähti perheen elämästä sillä hetkellä taakseen katsomatta. Kaikki päättyi yhdessä yössä. Hämmentynyt Tarja jäi yksin ovelle reilu puolivuotias sylissään. Hän oli äitiyslomalla työstään riita- ja rikossovittelusta ja yösyöttöjen vuoksi univajeessa jo valmiiksi. - Avioliitto on ollut minulle pyhä elämänarvo. Otin sen vakavissani ja kuvittelin olevani hänen kanssaan loppuelämäni. Mutta se oli kupla. Tarjan silmissä on kyyneleitä kaiken aikaa, kun hän puhuu. Pahimmalta Tarjasta tuntuu ex-puolison välinpitämättömyys. Hän ei voi ymmärtää, miten 16 vuoden avioliitosta ja ystävyydestä voi vain kävellä pois.

- Meillä on jäätävät välit. Saan etsiä itsestäni kaikki voimavarat, että yritän ymmärtää. Haluan pysyä myös tarkkana, etten katkeroidu. Vastapuoli ei ole pystynyt puhumaan erosta tai sen syistä. Heillä on toistaiseksi yhteishuoltajuus, mutta käytännössä Tarja on yksinhuoltaja. Välinpitämättömyys on mielestäni vastenmielisin piirre ihmisessä. En voi ymmärtää miten lähimmäistä voi kohdella sillä tavalla. Koskaan en tule vastauksia saamaan. Tarja muuttaa hänen ja ex-puolisonsa yhteisestä talosta näinä viikkoina. Kodilta se ei ole hänestä tuntunut enää aikoihin. Lasten kanssa on tehty jäähyväisiä, mietitty yhdessä mitä leluja heitetään pois. Hetki tulee olemaan konkreettinen ja hyvin tunteikas äidille sekä lapsille. - Silloin astumme kynnyksen yli ja suljemme oven vanhaan elämäämme.

Tarja Smura ja Raul Gescheimer vihittiin 1997­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?