Viihde

Bjurströmin Rent-musikaalissa hävytöntä menoa - "Tuntuu munuaisissa asti!"

Julkaistu:

Tanssinopettaja, Nelosen uutisankkuri ja mediapersoona Marco Bjurström tuo klassikkomusikaali Rentin Helsingin Aleksanterin teatterin lavalle.
Rock-ooppera Rent on tunnettu rajoja rikkovana teoksena, ja muutamiin kohtauksiin Marjo Bjurström onkin ohjannut melkoisen hävytöntä menoa.

Yhdessä eilisessä pressitilaisuudessa esitetyssä kohtauksessa näyttelijäkaarti jäljitteli ryhmäseksiakteja ja masturbointia ravintolan pöydällä, ja useat mies- ja naisparit suutelivat. Lisäksi yksi naispäähahmoista pudotti housunsa ja pyllisti paljain takamuksin kohti yleisöä.

Ennen kohtauksen esittämistä lavalla puhunut Bjurström varoitti yleisöä tulevasta.

- Ujoimmat voivat nyt peittää silmänsä, tämä kohtaus on hieman rajumpi. Kohtauksen idea on, että nämä nuoret haluavat provosoida paikalla olevia byrokraatteja.

Musikaalin rooleissa nähdään muun muassa hiv-positiivista stripparia esittävä PMMP-yhtyeen Mira Luoti sekä aidsia sairastavaa homoseksuaalia drag queeniä esittävä koreografi Peter Pihlström, joka saapui viime vuonna Linnan juhliin Bjurströmin seuralaisena.

- Miralla on yksi aika rohkea kohtaus, jossa hän esittää striptease-tanssin. Vaatteet eivät vähene, mutta kohtaus on muuten aika kuuma, Bjurström kertoo.

Luotin ja Pihlströmin lisäksi viisitoistahenkisen näyttelijäkaartin nimirooleissa nähdään muun muassa
Mogadishu Avenue- ja
Uusi päivä -sarjoista tuttu Matti Leino sekä teleoperaattori Saunalahden laajaa julkisuutta saaneessa mainoskampanjassa fiktiivistä poptähteä Kristalia esittänyt Natalil Lintala.

Esityksen ikärajaksi on asetettu K-12 rohkeiden kohtausten ja raskaiden teemojen vuoksi.

- En haluaisi nähdä liian nuoria yksin yleisössä. Pienimmät voivat tulla vanhemman kanssa, jotta vanhempi voi myöhemmin selittää, mistä on kyse, Bjurström sanoo.

Ohjaajan mielestä musikaalissa nähtävät kohtaukset pysyvät hyvän maun rajoissa.

- Tässä ei ole alastomuutta, pornoa tai törkeilyä. Tuon kyseisen kohtauksen on tarkoituskin olla provosoiva. Siinä ei harrasteta seksiä, vaan hahmot haluavat näyttää, että me elämme, miten haluamme. Paljon isompana juttuna tässä tarinassa pitäisin sen surullisuutta. Aids ja hiv ovat isoja teemoja ja ne niittävät porukkaa, Bjurström sanoo.

Aiemmin
Grease-, Hair ja Saturday Night Fever -musikaalit ohjannut Bjurström haluaa pitää kiinni omasta tavastaan tehdä musiikkiteatteria. Ammattilaisteatterit eivät ole Suomessa tehneet Rentiä sitten 90-luvun alun, lisäksi Bjurström haluaa tarjota produktiossaan nuorille kyvyille ponnahduslaudan.

- Moni teatteri tekee tuttua ja turvallista. Rent on alun perinkin tehty sille yleisölle, joka haluaa vähän jotain muuta. Tämä tuntuu munuaisissa, Marco lupaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt