Hard Rock Cafe Helsinki: Suunnittelija paljastaa oudoimmat vieraat ja esineet - Viihde - Ilta-Sanomat

Hard Rock Cafe Helsinki: Suunnittelija paljastaa oudoimmat vieraat ja esineet

John Lennonin maineikas keinoturkistakki roikkuu nyt ravintolassa Helsingin Aleksanterinkadulla.

10.10.2012 13:58 | Päivitetty 10.10.2012 14:14

Helsinki saa oman Hard Rock Cafen 27 vuotta Tukholman jälkeen. Rock- ja hollywoodtähtien muistoesineistä tunnettu ravintolaketju avaa ensi viikolla 240-paikkaisen ravintolan Helsingin Aleksanterinkadulla.

Helsingin Hard Rock Cafen sisusti David Holly, yksi ketjun kolmesta suunnittelijasta. Hän pitää sijaintia ja interiööriä onnistuneena. Rock- ja poptähtien ravintolaan asetetuista muistoesineistä hän nostaa kaksi ylitse muiden: John Lennonin keinoturkistakin 1960-luvun lopulta ja Michael Jacksonin pelottavan maskin, jota tämä käytti Thriller-hittiä tehtäessä.

Hard Rock Cafe -ketjulla on eri puolilla maailmaa toista sataa ravintolaa, joissa julkkisten esineitä pyritään kierrättämään 7-10 vuoden välein. Yhtiöllä on kaikkiaan noin 73000 muistoesinettä. Näiden arvoa ei Hollyn mielestä voi edes mitata rahassa.

Ravintolaketju hankkii muistoesineensä muun muassa huutokaupoista. Myös artistit itse saattavat ottaa yhteyttä. He ohjaavat saamansa rahat joko hyväntekeväisyyteen tai omalle tilille.

Aiemmin ravintolapäällikkönäkin toiminut David Holly on tavannut vuosien mittaan lukuisia kuuluisuuksia. Yksi omituisimmista ravintolavieraista oli 1960-luvulla Batman-sarjan kissanaisenakin kunnostautunut laulaja Eartha Kitt (1927-2008), joka ei suostunut astumaan sisään San Antonion Hard Rock Cafeen.

- Hän tahtoi istua ulkona, jonne piti toimittaa erikseen lämmitin ja savukkeita. Veimme hänelle myös nahkatakin, sillä ulkona oli aika kylmä. Hän oli hiukan vaativa mutta erittäin mukava ihminen, Holly muistele

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?