Onko järkevää, että Yle käyttää miljoonien eurojen verovaroja ulkomaiseen tanssiviihteeseen?

Julkaistu:

Yleisradio ottaa ison riskin ostettuaan Pakko tanssia -formaatin, joka alkaa Suomessa keväällä. Ohjelman hinta on miljoonatasoa. Mitä olet mieltä sijoituksesta?
Brittiläiseen Got to Dance -formaattiin perustuva tanssiohjelma on yksi Yleisradion historian suurimmista viihdepuolen tv-satsauksista.

- Kyse on suursatsauksesta, jonka hinta on kokonaisuudessaan miljoonatasoa, ohjelman
Yleisradiolle tilannut fiktiopäällikkö
Olli Tola kertoo.

- Kyseessä ei ole kallein mahdollinen formaatti, mutta ei tämä halpakaan ole. Muihin isoihin kansainvälisiin formaatteihin verrattuna hinta on siitä huolimatta suunnilleen keskitasoa.

Yle jätti Tolan mukaan tarjouspyynnön kykykilpailuista viime keväänä ja lukuisista ehdokkaista Yle valitsi Got to Dancen, koska yhtiö näki sen sopivan parhaiten kanavilleen.

Ylen johto halusi ostaa ulkomaisen kykykilpailuformaatin pysyäkseen kilpailukykyisenä kaupallisiin kanaviin verrattuna.

- Tällaiset talenttikilpailut ovat edelleen maailmanlaajuisesti kaikkein suosituimpia ohjelmia. Yhtiön johto tuli siihen tulokseen, että pärjätäkseen viihteen alueella Ylen on mentävä mukaan kansainväliseen formaattikilpailuun, ja tarvitsemme siihen samoja aseita kuin kilpailijoillammekin on.

Minkälaisiksi arvelette ihmisten mielipiteet siitä, että julkisen palvelun Yleisradio käyttää verorahoja miljoonien eurojen edestä tanssiohjelmaan?

- Iso sijoitus on aina riski, mutta Ylen pitää tarjota katsojilleen kolikon molempia puolia - sekä vakavaa ohjelmistoa että viihdettä. Jatkossakin Ylellä tullaan näkemään tämänkaltaisia isoja tv-formaatteja, luovien sisältöjen johtaja Ville Vilén puolestaan sanoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt