Bob Marleyn poika ei innostu suomalaisesta kahvista - Viihde - Ilta-Sanomat

Bob Marleyn poika ei innostu suomalaisesta kahvista

Musiikkilegendan poika Rohan Marley eli isänsä menestyksestä huolimatta vaatimattomissa oloissa lapsena.

1.10.2012 19:20

Legendaarisen reggaemuusikko Bob Marleyn poika Rohan Marley muistuttaa häkellyttävän paljon isäänsä. Mies on parhaillaan Suomessa markkinoimassa audiotuotteita valmistavaa House of Marley –tuotemerkkiä.

Bisnesmieheksi kasvaneella Rohanilla on taustallaan lapsuus vaatimattomissa oloissa. Rohan oli 9-vuotias isänsä kuollessa vuonna 1981.

-  En ollut mielestäni nuori. Olin 9, mutta olin tehnyt asioita, joita monet eivät tee edes 17-vuotiaana, hän naurahtaa.

Marleyden taloudessa oli tiukkaa, joten Rohan kertoo keksineensä omat keinot ruoat löytämiseen.

-  Saatoin ampua linnun ruoaksi tai etsiä mangoja pensaista. Mikäli niitä ei löytynyt, keräsin pulloja ja palautin niitä läheiseen kaupunkiin ja ostin itse ruokani. Kaiken tuon olen tehnyt alle 10-vuotiaana.

Isänsä aikaisesta kuolemasta huolimatta Rohanilla on hänestä selkeitä ja hyviä muistoja.

-  Kuuntelimme paljon musiikkia ja pelasimme jalkapalloa. Hän piti minulle erittäin kovaa kuria, sillä olin vilkas ja seikkailunhaluinen lapsi.

Kööpenhaminasta Helsinkiin saapunut mies istuu laiskasti sohvalla silmät kiinni, vastailee kysymyksiin väsyneenä ja räpläilee rastojaan.

Hän on myös luonnonmukaista kahvia valmistavan Marley Coffeen perustaja. Mies on ehtinyt Suomessa ollessaan jo maistaa täkäläistä kahvia, siitä puhuminen saakin miehen naaman paljon kertovaan virneeseen.

- Suomalaistenkin pitäisi juoda meidän kahviamme, niin he tietäisivät millaista hyvä kahvi on. Tosin, Suomessa ei kasvateta kahvipapuja, joten en kutsuisi juomaanne kahvia edes suomalaiseksi.

Rohan Marley esiintyy tänään Helsingin Nokia Factoryssä House of Marleyn lanseerausjuhlissa yhdessä Jukka Pojan kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?