Viihde

Simo Silmu: Katkaisuhoito oli helpotus

Julkaistu:

Sairauslomalta palannut Simo Silmu keskittyy Yölinnun juhlavuoteen ja alkavaan kiertueeseen.
Tanssiorkesteri Yölintu on palannut lavoille ja julkisuuteen muutaman kuukauden kestäneen hiljaiselon jälkeen. Laulaja Simo Silmu on palannut alkoholivieroituksesta, ja tunnelma viikko sitten aloitetuilla keikoilla on ollut bändin mukaan huikea. 20-vuotista uraansa juhlistava bändi puistelee nyt jo yli vuosi sitten alkaneen kohun tomuja harteiltaan.

- Mulla on nyt kaikki ihan hyvin, Silmu vastaa hieman hämillään.

Katkaisusta
ja sitä edeltäneistä pieleen menneistä keikoista puhuminen ei ole helppoa.

Hän myöntää, että päätös hakeutua vapaaehtoisesti hoitoon oli helpotus koko yhtyeelle.

-
He olivat siitä pelkästään hyvillään. Tajusin itsekin, että ei tämä näin voi jatkua.

Yölintu perui elokuun puolivälissä kaikki keikkansa syyskuun lopulle saakka laulajan sairausloman vuoksi. Huhut solistin ongelmasta olivat sitä ennen kestäneet jo yli vuoden, ja Silmun keikkakuntoa seurattiin tarkasti.

- En tiedä oliko silloinkaan kaikki nyt ihan täysin päin prinkkalaa, kun sen päätöksen tein. Mutta en haluaisi katsella taaksepäin.

Velipoika
Matti Silmu on samaa mieltä. Uutuuslevy
Minne maailma kuljettaa ilmestyy tänään ja yhtye osallistuu marraskuussa Syksyn Säveleen Appelsiinilehto-kappaleellaan. Myös juhlakiertue alkaa marraskuussa.

- Katsotaan nyt eteenpäin ja valmistaudutaan keikkoihin, Matti Silmu sanoo.

Kahdenkymmenen vuoden taipaleeseen mahtuu bändin mukaan ylä- ja alamäkiä. Uran kohokohdiksi kaksikko mainitsee ensimmäisen levytyssopimuksen ja ikimuistoisen kesän
Kesäillan valssi -ohjelman house bandina 1997.

Aivan poikasina musiikkiuransa aloittaneet Silmut ovat seuraavan 20 vuoden päästä vasta vähän päälle viisikymppisiä, hyvässä keikkailuiässä siis edelleen. Tulevaisuuden miettiminen tosin tuntuu veljesten mielestä vaikealta.

- Emme osanneet ajatella 20 vuotta sitten, että jossain vaiheessa juhlitaan tällaista merkkipaalua. Saa nähdä minne maailma kuljettaa, Simo Silmu sanoo uuden levyn nimeä lainaten.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt