Sinivalkoinen valhe -ohjaaja haluaa palautetta kärähtäneiltä - Viihde - Ilta-Sanomat

Sinivalkoinen valhe -ohjaaja haluaa palautetta kärähtäneiltä

Keskiviikkona kutsuvierasensi-illassa esitetyn Sinivalkoinen valhe -elokuvan ohjaaja Arto Halonen kaipaa palautetta henkilöiltä, joita elokuvan sisältö koskettaa konkreettisesti.

Arto Halonen ohjasi Sinivalkoinen valhe -dokumenttielokuvan.­

26.9.2012 21:59

Arto Halonen sanoi saaneensa elokuvasta toistaiseksi vain positiivista palautetta. Halonen sanoo, että elokuvan säälimätön tyyli ja suomalaisurheilun dopinghistorian purkaminen elokuvan muotoon on katselijoiden mukaan ollut avartava kokemus.

Silti hän odottaa vielä lisää palautetta - etenkin asianosaisilta henkilöiltä.

- Haluaisin palautetta ihmisltä, joita tämä aihe konkreettisesti käsittelee. Olisi mielenkiintoista kuulla, miten elokuva näyttäytyy heille, Halonen kertoi.

Suomen antidopingtoimikunnan lääketiteellinen johtaja Timo Seppälä oli nähnyt Sinivalkoisen valheen kertaalleen jo ennen keskiviikon kutsuvierasensi-iltaa.

- Elokuva oli hyvä kokooma suomalaisesta ja kansainvälisestäkin dopingmenneisyydestä. Siinä oli paljon mielenkiintoisia yksityiskohtia, joita vuosien varrella on tullut vastaan. Ja jotain uusiakin yksityiskohtia siinä oli, Seppälä sanoi.

Seppälän mielestä elokuvan lopun ei olisi tarvinnut olla niin synkeä.

- Mielestäni lopussa olisi voitu tuoda esiin sitä, että tunnelin päässä on näkymässä valoa, koska dopingvalvonta on kehittynyt hirveästi takavuosista. Kenenkään ei ole enää helppoa käyttää kiellettyjä aineita jäämättä kiinni, Seppälä huomautti.

Timo Seppälä on Suomen antidopingtoimikunnan lääketieteellinen johtaja.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?