Muistatko heidät? Suomen julkkisminiät ja -vävyt - Viihde - Ilta-Sanomat

Muistatko myös heidät? Suomen julkkisminiät ja -vävyt

River Viiperi ei ole ainoa suuren maailman julkkiksen kanssa heilasteleva suomalainen.

21.9.2012 13:51 | Päivitetty 21.9.2012 15:51

Viimeksi Suomi kohahti, kun Sauli Koskinen, entinen BB-asukki, bongasi poikaystäväkseen poptähti Adam Lambertin.

Paris Hiltonin lisäksi tunnetuimpia suomalaisten kanssa seurusteleita naisia on tietysti elokuvaohjaaja Renny Harlinin entinen vaimo Geena Davis. Liitto kesti viisi vuotta.

Monet muistavat myös vuonna 2009 syöpään kuolleen Patrick Swayzen suomalaissyntyisen vaimon Liisa Niemen.

Ruotsin Hollywoodissa asuvista miljonäärivaimoista on tullut tunnetuksi porilaissyntyinen Päivi Hacker, joka on naimisissa miljonäärin kanssa. Hackerista ei paljoa tiedetä, mutta samassa talossa heidän kanssaan asuu ainakin muita Hollywood-staroja, kuten Al Pacino ja Cameron Diaz.

Mutta on sitä osattu ennenkin. Maailmalla kerrotaan puolitotuutena, että 1960- ja 1970 -luvuilla Suomen tärkein vientiartikkeli olivat vaaleat vaimot.

Ja niitähän riittää, aina Gregory Peckin kanssa avioituneesta Greta Kukkosesta lähtien. Vuonna 2008 kuollut Greta oli alkuperäiseltä nimeltä Eine.

Harrdosin tavaratalon entinen omistaja Mohammed al-Fayedista tuli Suomi-vävy, kun hän nai Heini Wathéniin.

Superrikkaisiin kuuluu myös Reutersin mediatalon johtaja Tom Closer, joka nai jo 1970-luvulla Miss Suomena tunnetun Maarit Leson.

Vähemmän tunnettuja muusikko ja suomalainen nainen -pareja taas ovat olleet Ray Charles ja Raita Outinen sekä Claude Francois ja Pia-Sofia Kukkonen.

Molemmat naiset ovat kirjoittaneet suhteistaan kirjan.

 

Viimeisen kerran Greta Kukkonen ja Gregory Peck tapasivat pojanpoikansa Ethanin (kuvassa), koulun jalkapallo-ottelussa. Ex-puolisoiden välit säilyivät lämpiminä loppuun asti.­

Gregory Peck elokuvassa Suuri maa.­

Renny ja Geena vuonna 1994.­

Ray Charles Porissa 1999.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?