Kirjailija puolustautuu: En jättänyt vaimoani Facebookissa!

Viime vuonna kirjailija Laura Honkasalosta eronnut Markku Pääskynen omistaa uuden romaaninsa uudelle vaimolleen.

Markku Pääskynen omisti uuden romaaninsa uudelle vaimolleen.

20.9.2012 8:45

Syyskuussa vuosi sitten kirjailija Markku Pääskynen sai harteilleen valtakunnan virallisen Facebook-jättäjän leiman: hänen ex-vaimonsa, kirjailija Laura Honkasalo kertoi Me Naisten haastattelussa Pääskysen lopettaneen avioliiton dramaattisesti viestillä. - Edellisenä iltana olimme yhdessä suunnitelleet kesälomaa, seuraavana päivänä mieheni jätti minut Facebookissa toisen naisen takia, Honkasalo kertoi lehden haastattelussa.

Tänä syksynä Markku Pääskynen julkaisee seitsemännen teoksensa Roona saa vastauksen (Tammi). Romaani kertoo repivästä rakkaudesta: tarinassa mies ja nainen rakastuvat, kun toinen heistä on vielä varattu. Nainen kertoo puolisolleen, että suhde on loppu.

Onko romaanin juonessa kenties viitteitä tosielämään? - Ei, kirjan tapahtumat eivät noudata todellisuutta, Markku Pääskynen kertoo IS:lle. Kirjailija kuitenkin puhuu nyt ensimmäisen kerran avioerostaan ja siihen julkisuudessa liitetyistä väitteistä. Hieman yllättäen Markku Pääskysellä on avioliiton loppumisesta toisenlainen näkemys kuin hänen ex-vaimollaan Laura Honkasalolla: kirjailijan mukaan Facebook-jättäjän rooli ei pidä paikkansa. - En ole Facebookissa, enkä ole koskaan ollutkaan. Facebookin kautta en häntä jättänyt, Pääskynen sanoo. Kirjailija ei kuitenkaan halua avata tapahtumien kulkua enempää. Minua ei kaduta mikään, hän kuitenkin lisää. - Puheyhteys ex-vaimoon on kunnossa, Pääskynen vakuuttaa. - Olemme asiallisissa väleissä.

Tuoreen, elokuussa julkaistun kirjansa Pääskynen on omistanut runoilija Saila Susiluodolle. Hän on kirjailijan uusi vaimo. Pariskunta avioitui toukokuussa. Pääskynen ja Susiluoto tapasivat toisensa jo kymmenen vuotta sitten, kun he osuivat samoihin juhliin. He ehtivät olla ystäviä pitkään, ennen kuin molemmat erosivat tahoillaan. Kahden kirjoittamisen ammattilaisen liitto on Pääskysen mukaan onnellinen. Pariskunta työskentelee sekä kotona että työhuoneellaan. Runoilijavaimo oli ensimmäinen, joka sai lukea Pääskysen valmiin teoksen. - Asioista keskusteleminen on aika helppoa. Ymmärrystä löytyy puolin ja toisin. Luetamme tekstejä toisillamme, annamme tukea, apua ja kannustusta. Susiluodon tuorein runoteos Dogma (Otava) ilmestyi vain pari viikkoa ennen Pääskysen teosta. Myös runoilija omisti kirjansa puolisolleen. Markku Pääskynen huomauttaa, että kaikki kirjailijapariskunnat eivät välttämättä saa toisiltaan vastaavaa tukea. - Tietysti luonnekin vaikuttaa. Voi olla, että joillain saman alan ihmisillä on ammattikateutta, mutta meillä sellaista ei ole. Kunnioitamme toistemme työtä. Kun yhteisessä kodissa ovat molempien lapset edellisistä liitoista, käy siellä aikamoinen vilske. - Minulla on kaksi lasta ja Sailalla neljä, iältään he ovat 6-18-vuotiaita. Vauhtia on ihan kylliksi, uusperheen isä myhäilee.

Laura Honkasalo kertoi viime syksynä miehensä jättäneen hänet Facebookissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?