Suomalaisnäyttelijälle huippurooli jenkkisarjasta! - Viihde - Ilta-Sanomat

Suomalaisnäyttelijälle huippurooli jenkkisarjasta!

Suomalainen Jouko Ahola näyttelee Tudors-sarjan luojan uudessa historiallisessa tv-spektaakkelissa.

15.9.2012 9:42

Kaksi kertaa maailman vahvimman miehen tittelin voittanut Jouko Ahola, 41, filmaa parhaillaan uutta Vikings-sarjaa Irlannissa. Aholalla on näkyvä soturirooli suomalaisena Kaukona, joka elää viikinkien kanssa.

Vikings on kiitellyn Tudors-sarjan luoneen Michael Hirstin uusin projekti. Sarja kertoo viikinkien perhetarinan, ja se perustuu todellisiin henkilöihin Pohjoismaissa.

Jouko Aholan tv-kiinnityksen taustalla on agentti Laura Munsterhjelm, joka sai ylipuhuttua suojattinsa tekemään koenauhan. Ahola valittiin koekuvausten perusteella moniosaiseen sarjaan tuhannen hakijan joukosta.

Projektiin häntä kannusti Munsterhjelmin lisäksi myös näyttelijä Jasper Pääkkönen, joka lähetti Los Angelesista sähköpostin ja kehotti tekemään koekuvauksen.

- Kuvasimme Samuli Vauramon kanssa nauhan Lauran toimistolla ja lähetimme sen tuottajille. Muutaman päivän kuluttua tuli vastaus, että minut oli valittu, Ahola kertoo.

Sarjan kuvaaminen oli hänelle ainutlaatuinen kokemus.

- Vikings tulee olemaan elämäni pisin keikka tähän mennessä. Olen filmannut jo kolme kuukautta, ja maanantaina lähden takaisin jatkamaan kuvauksia.

Invincible-elokuvasta näyttelijäuransa aloittanut Ahola on esiintynyt monien tunnettujen henkilöiden kanssa samoissa projekteissa.

Uudessa Vikings-tuotannossa mukana ovat muun muassa television Terapiassa-sarjasta tuttu Gabriel Bryne sekä Gustaf Skarsgård.

- Olemme olleet samoissa kohtauksissa Gabrielin kanssa, mutta ei hän paljon kuvauspaikoilla aikaansa vietä. Hän tulee juuri ennen filmauksia paikalle, tekee työnsä ja lähtee pois.

Ahola laskeskelee, että Vikings on jo hänen seitsemäs näyttelijäprojektinsa.

- En usko maailmanvalloitukseen tai uran luomiseen Amerikassa. Koekuvauspyyntöjä tulee, teen ne - ja jos saan roolin, olen iloinen. Mieluiten tekisin vain elokuvia, mutta täytyyhän ihmisen myös elää, rakennusalan yrittäjänä työskentelevä Ahola naurahtaa.

Maailman vahvimmalla miehellä on myös pehmeä puolensa.

- Minulle tärkeintä elämässäni on yhdeksänvuotias Onni-poikani, hän päättää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?