Musiikkiteatteri Koitto suljettiin - näyttelijöille tieto ensi-iltapäivänä - Viihde - Ilta-Sanomat

Musiikkiteatteri Koitto suljettiin - näyttelijöille tieto ensi-iltapäivänä

Helsingin Yrjönkadulla vuosi sitten syyskuussa avatun Musiikkiteatteri Koiton toiminta on päättynyt. Teatteri suljettiin viime perjantaina, ja samalla kaikki esitykset peruttiin.

Koitto suljettiin.­

4.9.2012 9:08

Yritys asetettiin konkurssiin elokuun alussa velallisen omasta hakemuksesta. Toimintaa päätettiin kuitenkin jatkaa, koska teatterille etsittiin uutta jatkajaa. Potentiaalinen ostaja olikin jo tiedossa.

- Neuvotteluissa oltiin aika pitkällä, minkä vuoksi pidimme teatteria auki. Kauppaa ei kuitenkaan syntynyt, konkurssipesänhoitaja Eino Patoila kertoi IS:lle.

Koitossa piti olla viime perjantaina Juice - taiteilijaelämää -musikaalin ensi-ilta. Musikaalia oli esitetty viime syksystä lähtien Musiikkiteatteri Palatsissa, joka on samojen omistajien teatteri Tampereella. Esitystä oli nyt lämmitelty uudelleen Helsingissä.

- Näyttelijät saivat ensi-iltapäivänä tiedon, että näytökset loppuvat. Toki epätietoisuus ja uhka lopettamisesta olivat päällä siihen asti, musikaalin käsikirjoittaja ja ohjaaja Heikki Vihinen sanoi.

- Olen pettynyt, mutta tällaista valitettavasti sattuu. Ikävintä tämä on tietysti yleisölle ja näyttelijöille, joiden voi olla vaikeaa löytää tällaisella varoajalla korvaavia keikkoja.

Pesänhoitaja Patoilan mukaan musiikkiteatterin näyttelijät saivat palkkansa palkkaturvasta pari viikkoa konkurssiin asettamisen jälkeen. Teatterilipun jo ostaneet saavat rahansa takaisin olemalla yhteydessä tahoon, josta liput on hankittu. Konkurssipesä palauttaa rahat Koiton omasta lippupalvelusta ostetuista lipuista.

IS ei tavoittanut Koiton toimitusjohtajana vuoden alusta konkurssiin asti toiminutta Petri Lairikkoa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?