Viihde

Tältä näyttää Suomen rikkaimman miehen vaimo

Julkaistu: , Päivitetty:

Lontoossa asuvan, Suomen rikkaimmaksi yleisesti tituleeratun suomalaismiljardööri Poju Zabludowiczin vaimo Anita Zabludowicz on viettänyt parin viimeisen vuoden aikana yhä enemmän aikaa Suomessa.

Syynä on se, että pariskunta on avannut taidekokoelmansa ovet suomalaisille rakentamalla Loviisan Sarvisaloon taideprojektia ja taiteilijaresidenssiä.

Julkisuudessa Anita Zabludowiczia ei ole kuitenkaan liikaa nähty. Eilen hän esitteli parin vertaistaan vailla olevaa taidekokoelmaa Sarvisalossa.

Anita Zabludowicz syntyi Newcastlessa ja hänen äitinsä tutustutti tyttärensä jo nuorella iällä taiteen maailmaan. Anita on kertonut, että hänen äitinsä otti hänet usein mukaan lähtiessään taidenäyttelyihin  tai muihin taiteellisiin tilaisuuksiin.

- Olin kiinnostunut taiteista ja kirjoitin runoja, minkä vuoksi meninkin sitten myöhemmin taidekorkeakouluun opiskelemaan.

Myöhemmin taiteesta kiinnostunut nuori nainen matkusti Lontooseen ja kirjoittautui School of Design -instituuttiin opiskelemaan sisustusarkkitehtuuria. 25-vuotiaana projektipäällikkönä hän tapasi tulevan miehensä Pojun.
 

 

Pian tapaamisensa jälkeen pari avioitui. Heillä on neljä lasta, joista kaksi opiskelee Yhdysvalloissa arvovaltaisessa yliopistossa.

Kun pari tapasi, tuleva aviomies oli jo luonut uransa kiinteistökuninkaana ja hänestä oli tulossa yksi Lontoon varakkaimmista miehistä.

- Perustaessamme perheen, lopetin työnteon ja aloin opiskella modernia taidetta. Myös Poju oli kiinnostunut taiteesta ja meistä tuli keräilijöitä.

Pari osti ensimmäisen työnsä 1990-luvun alussa. Nykyisin Zabludowiczien 3000 teoksen taidekokoelma hakee vertaistaan.

Sarvisalon taiteeseen voi käydä tutustumassa 19. elokuuta ilmoittautumalla osoitteeseen www.zabludowiczcollection.com. Kävijämäärä on rajoitettu.

Lue koko juttu Zabludowiczien taidekokoelmista päivän painetusta lehdestä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt