Virolaispankki tutki: Horoskooppimerkki ennustaa, kuinka hoidat raha-asiasi - Viihde - Ilta-Sanomat

Horoskooppimerkkisi ennustaa, kuinka hoidat raha-asiasi

Kulutusluottoihin erikoistunut virolaispankki on analysoinut asiakkaidensa maksukäyttäytymistä suhteessa heidän horoskooppimerkkeihinsä.

17.7.2012 13:05

Virolaispankki Bigbankin teettämän analyysin mukaan viivästyksiä kulutusluottojen takaisinmaksuissa on eniten skorpioneilla ja vaaoilla.

Täsmällisimmin laskunsa ovat maksaneet keväällä ja kesällä syntyneet oinaat, leijonat ja ravut.

Maksukäyttäytymistä arvioidaan keskiarvolukuun 100 vertaamalla. Luvun 100 ylittävät arvot kertovat leväperäisestä maksamisesta, alittavat tunnollisesta takaisinmaksamisesta.

Itsevarmoina, yritteliäinä ja impulsiivisina pidetyt oinaat ovat olleet pankin asiakkaista tunnollisimpia. Maalis-huhtikuussa syntyneille oinaille analyysi antaa arvon 85,7, eli he ovat olleet huomattavasti täsmällisempiä kuin minkään muun horoskooppimerkin edustajat.

Oinas haluaa asioiden tapahtuvan nyt tai mieluiten heti – ehkä he tästä syystä suorittavat ripeästi myös luottojen takaisinmaksun.

Luonteeltaan päättäväinen, eläväinen ja dynaaminen leijona tuntee itsensä paremmin kuin mikään toinen eläinradan merkeistä ja pitää jalkansa tiukasti maanpinnalla. Päättäväinen luonne selittää heinä- ja elokuussa syntyneiden leijonien keskivertoa täsmällisemmän maksukäyttäytymisen.

Myös ravut ovat tarkkoja: Kesä-heinäkuussa syntyneitä rapuja kuvaillaan usein realisteiksi, lujiksi ja organisointikykyisiksi. Ravut työskentelevät usein yrittäjinä ja pitävät taloutensa hyvin hallinnassa.

Holtiton skorpioni

Eniten maksuajoista ovat lipsuneet vuoden pimeimpänä aikana loka- ja marraskuussa syntyneet skorpionit, joiden maksukäyttäytymisarvo on peräti 114,5.

Tätä horoskooppimerkkiä luonnehditaan äärimmäisen herkäksi ja intuitiiviseksi hahmoksi, joka kohtaa elämässään rajuja muutoksia. Rakastumiset, menetykset, äkkirikastumiset ja konkurssit koettelevat hiljaista, suurten tunteiden tähtimerkkiä.

Taiteellinen ja turhamaisuuteen taipuva syksyn lapsi vaaka on Bigbankin analyysin mukaan toiseksi huolimattomin maksukäyttäytymisessään.

Kolmannes 15–79 -vuotiaista suomalaisista on nostanut viimeisen viiden vuoden aikana luottoa muuhun kuin asuntoon tai opintoihin ja viidennes on harkinnut luoton ottamista. Näin ollen lähes puolet suomalaisista on siis joko jo ottanut luottoa tai on kiinnostunut tekemään niin.

Tyypillinen kulutusluoton ottaja on 25–49-vuotias mies tai nainen, toimistotyöntekijä tai muu keski- tai hyvätuloinen, perheellinen suomalainen. Pikavippien ottajat ovat usein nuorempia alempaan tuloluokkaan kuuluvia ihmisiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?