Jutta Gustafsbergin laihdutusvinkki: Ei tissuttelua, mieluummin yksi kunnon känni - Viihde - Ilta-Sanomat

Jutta Gustafsbergin laihdutusvinkki: Ei tissuttelua, mieluummin yksi kunnon känni

Kesällä on vaikea pysyä ihannemitoissa, kun mieli halajaa herkkuja ja löhöilyä.

Jutta Gustafsberg neuvoo, miten pysyy kunnossa.­

3.7.2012 15:34

- Laihduttaminen on rankkaa työtä, mutta painon ylläpitäminen se vasta hankalaa onkin. Jos kesän antaa mennä miten sattuu, varmasti on syksyllä taas suuri työ päästä kuntoon, sanoo fitness-valmentaja Jutta Gustafsberg.

Kesähelteillä painonvartijoiden suurin turmio on tissuttelu. - Pahinta on, jos ottaa joka päivä muutaman oluen tai siiderin. Jos alkoholia on elimistössä edes vähän, kroppa ei pysty käsittelemään ravintoa yhtä hyvin. Siitä tulee nesteinen ja lösähtänyt olo kehoon. Mieluummin kannattaa juoda yksi kunnon känni tissuttelun sijaan. Sen jälkeen ei ehkä tee niin äkkiä mieli alkoholia, Gustafsberg täräyttää.

Kesäjuomaksi Jutta suosittelee vettä - tai sokeritonta limonadia, mikäli haluaa herkutella. - Vesi pitää aineenvaihduntaa yllä ja hillitsee pikkunälän tunnetta, Jutta sanoo. Gustafsbergin mielestä olennaista painonhallinnassa on napostelun ja välipalaherkkujen välttäminen.

- Grillatessa kannattaa katsoa, mitä grilliin laittaa. Grillattavaksi voi valita punaista lihaa ja kanaa, mutta ennen kaikkea kasviksia. Makkaroistakin löytyy vaihtoehtoja, joissa on vain kolme prosenttia rasvaa. Eikä liikuntaakaan saa unohtaa. - Jos kesällä syö paljon, silloin on myös liikuttava enemmän. Paras liikunnan ajankohta on aikainen aamu heti heräämisen jälkeen. 45-60 minuutin reipas kävelylenkki ennen aamupalaa polttaa rasvaa parhaiten.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?