Sea Org -pelko ajoi Katie Holmesin eroon? - Viihde - Ilta-Sanomat

Holmes pelkäsi Cruisen sulkevan Surin vuosikausiksi oppilaivaan - selvinnyt kertoo

Katie Holmes pelkäsi Tom Cruisen lähettävän Surin skientologien vahvasti vartioituun Sea Org -elimeen vuosikausiksi.

Sea Orgiin kuuluu loistoristeilijöitä.­

3.7.2012 12:43 | Päivitetty 3.7.2012 13:03

Katie Holmes uskoi Tom Cruisen lähettävän 6-vuotiaan tyttärensä Surin lähitulevaisuudessa skientologien hard core -elimeen Sea Orgille, joka toimii merellä ja nykyisin myös maalla.

Holmes koki ainoan pelastuskeinon olevan avioeron hakeminen Cruisesta ja yksinhuoltajuuden saaminen Surille.

Sea Orgiin joutuvia odottaa vuosikausien omistautuminen skientologien oppeihin. TMZ-sivuston mukaan Sea Orgissa mukana olevat eivät saa olla yhteyksissä skientologeihin kuulumattomiin.

Uskolahko puolustautuu väitteiltä TMZ-sivustolle. Skientologit vakuuttavat, ettei Sea Orgiin oteta mukaan alle 16-vuotiaita. Molempien vanhempien lupa tarvita siihen, että lapset laitetaan Sea Orgiin.

Marc Headley, 39, puhui Sun-lehdelle helvetistään Sea Orgin palveluksessa. Hän jätti järjestön kahdeksan vuotta sitten. Headley astui palvelukseen 16-vuotiaana.

- Altistuin sellaisille asioille, joita en pysty koskaan saamaan pois päästäni. Se, mitä kuvittelimme tosimaailmassa tapahtuvan, oli täysin vääristynyt.

- Monet ihmiset pysyttelevät Sea Orgissa 30 vuotta ja menettävät kaikki kontaktit perheeseensä ja ystäviinsä. Näillä ihmisillä ei ole ajokorttia, luottokortteja, rahaa. Minun piti taistella itseni ulos sieltä.

Headley huomauttaa, ettei hänellä ole mitään koulutusta. Kuten ei 90 prosentilla lapsista, jotka kasvatetaan laivalla.

Skientologit pitävät suunsa supussa uskonlahkostaan. Ohjaaja Paul Haggis oli jäsen 34 vuotta, mutta rimpuili itsensä irti ja kertoi järkyttäviä paljastuksia skientologiakirkon toiminnasta.

Hän kertoi lukeneensa tarinoita lapsista, jotka oli värvätty työskentelemään Sea Org -järjestössä. Lapset sitoutuvat allekirjoituksellaan ryhmään "miljardiksi vuodeksi". Sopimuksen katsotaan kattavan myös seuraavat elämät.

- He olivat 10- tai 12-vuotiaita allekirjoittamassa miljardin vuoden - työsopimusta - ja heidän vanhempansa suostuvat tähän? Haggis ihmetteli.

Splashin mukaan Cruise halusi jo alun perin Surin syntyvän yhdellä Sea Orgin loistoristeilijöistä. Hän pelkäsi valokuvaajien livahtavan Katien synnytyshuoneeseen ottamaan kuvia ja olisi halunnut sulkea perheensä Sea Orgin suojelukseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?