Viihde

Tiesitkö? Miksi ZZ Topin Billy Gibbons ei ajanut partaansa miljoonasta?

Julkaistu:

Suomessa 20. heinäkuuta Rauhassa ja seuraavana päivänä Helsingin Kaisaniemessä soittava ZZ Top tunnetaan musiikkinsa lisäksi muhkeista parroistaan.
ZZ Topin laulaja-kitaristi Billy Gibbons ja basisti Dusty Hill eivät ole luopunut parroistaan vuonna 1969 perustetun bluesrockyhtyeen uran aikana. Alkuaikoina teksasilaisten parrat toki olivat siistimmät eivätkä rehottaneet pitkänmallisina puuhkina.

Rumpali Frank Beard on nimestään huolimatta pysytellyt ilman partaa.

Gibbonsille tarjottiin vuosia sitten miljoona dollaria siitä, että muusikko ajaisi partansa pois. Gibbons kieltäytyi ja vakuuttaa yhä, että kieltäytyisi uudestaankin, jos joku moista rahasummaa tarjoaisi. Naamakarva on ja pysyy.

Gibbons ja Hill torjuivat Gillette-firman rahakkaan tarjouksen firman mainosvideosta, jossa miehet olisivat mukana ilman partaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

- Vaikka inflaation takia käärisin vielä enemmän rahaa, tämä ei lähde mihinkään, hän selitti BraveWordsille.

Syy on selvä.

- Pelkkä mielikuva siitä, että näkisi itsensä peilistä paljaaksi ajeltuna on aivan kuin Vincent Price -leffoista. Tätä asiaa ei tulla edes harkitsemaan, vaikka mitä tulisi korvaukseksi.

Vincent Price tunnetaan Hollywoodissa hyytävistä kauhuleffarooleistaan.

Entä mistä ZZ Topin nimi tulee? Arvailujen mukaan bändi otti sen tribuutiksi teksasilaiselta bluesmuusikolta ZZ Hilliltä.

Toisen teorian mukaan taas ZZ Top on kahden eri sätkäpaperin Zig Zagin ja Topin sekoitus.

 


Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt