Valentino, Patricia Krentcil, Johanna Tukiainen, Lauren Goodger - kun rusketus lähtee käsistä - Viihde - Ilta-Sanomat

Oranssit julkkikset! Kun rusketus lähtee käsistä - katso kuvagalleria!

Mitäs me oranssit!

22.6.2012 16:13

Auringon vaaroista on puhuttu niin paljon, että jokaisen pitäisi tajuta liiallisen oleskelemisen auringossa ilman suojaa olevan haitallista terveydelle.

Patricia Krentcil, 44, nousi otsikoihin, kun hänen pieni tyttärensä ilmaantui esikouluun ihossaan jälkiä auringonpolttamista. Rusketusta ihannoiva - ja siltä myös näyttävän - Krentchilin uskotaan todellisuudessa vieneen 5-vuotiaan tyttärensä solariumiin.

Katso julkkisten kuvagalleriasta, kun solariumissa makoilu, itseruskettavilla lotraaminen tai itse auringonpalvonta lähtee käsistä.

Lisää kuvia Pale Is the New Tan -blogista!

Tiesitkö nämä auringosta?

- Auringosta saadaan kyllä luustolle elintärkeää D-vitamiinia, mutta kesäaikana riittää 10 minuuttia aurinkoa päivässä esimerkiksi kasvoille. Jos iho palaa, siinä muodostunut D-vitamiinin esiaste alkaa hajota. Liiallinen ruskettuminenkaan ei saa D-vitamiinia varastoitumaan. Elimistö hajottaa ylimääräisen vitamiinin. - Rusketus on ihon puolustusmekanismi ultraviolettisäteiden haitallisia vaikutuksia vastaan. Turvallista rusketusta ei siis ole. Ruskettuessaan iho muuttuu paksummaksi ja pigmentin tuotanto lisääntyy. Näin iho yrittää estää säteiden pääsyä soluihin. - Liiallinen aurinko vanhentaa ja kuivattaa ihoa sekä aiheuttaa ryppyjä myös ihmisillä, joiden hipiä kestää hyvin aurinkoa. Esimerkiksi päivävoiteessa ja meikeissä kannattaa käyttää suojakertoimia, vaikka iho ei palaisikaan helposti. - Palaminen on hyvin yksilöllistä. Opi tuntemaan oma ihotyyppisi. Palamisoireet näkyvät kunnolla vasta 6-24 tunnin kuluttua. Keväällä ohut ja kalpea iho täytyy totuttaa aurinkoon pikkuhiljaa. Samoin täytyy tehdä etelänmatkalla tai keväisellä hiihto- tai lasketteluretkellä. - Auringon haitallisista uv-säteistä alettiin puhua enemmän vasta 1990-luvulla. Sitä ennen lapsuutensa viettäneet muistavat hyvin palanneensa useita kertoja lapsuuden kesinä. Ihosyövän kannalta vaarallisinta on ihon polttaminen jatkuvasti lapsuudessa. Suojaa siis lapset aina auringolta mieluiten vaatteilla ja siirrä leikit varjoon.

Suunnittelija Valentino säteili New Yorkin yössä.­

Aina yhtä tyylikäs ja oranssi George Hamilton Miamissa.­

Katie Price on totuttu näkemään varsin ruskettuneena.­

The Only Way is Essex -kaunokaiset kaupungilla.­

Chelsee Healey on tunnettu Strictly Comes Dancing -sarjasta.­

Lauren Goodger tykkää ehostautua.­

Tan mom Patricia Krentcilista tuli julkkis, kun hän jäi kiinni 6-vuotiaan tyttärensä viemisestä solariumiin.­

Oma Johanna Tukiaisemme matkalla alttarille.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?