Ellan jättiurakka: 13 tunnin suora lähetys! - Viihde - Ilta-Sanomat

Ellan jättiurakka: 13 tunnin suora lähetys!

Ella Kanninen luotsaa Juhannusjunaa lentoemännän varmuudella.

20.6.2012 7:56

Italiassa asuvan Ellan tuo juhannukseksi Suomeen Ylen 13-tuntinen Juhannusjuna-lähetys. Suoraa ohjelmaa voi seurata Teeman, Radio Suomen ja Ylen netin välityksellä.

Yöttömässä yössä kiitää Helsingistä Rovaniemelle ihan normaali junavuoro matkustajineen, mutta Ellan emännöitävänä on vaunullinen eli kolmisenkymmentä etukäteen mukaan valittua reissaajaa. Hakemuksia ohjelmaan saapui melkein 1300.

- Mukaan lähetykseen on valittu todella persoonallisia tyyppejä, joilla on hyviä tarinoita, Ella kertoo.

Junaemännän rooliin Ellalla ei ole vaikeuksia solahtaa: hänellähän on myös lentoemännän koulutus.

- Olen käynyt Ilmailuopiston lentoemäntä- ja stuerttikurssin 1996. Lentäminen oli kesäduunini: olin talvet yliopistossa, mutta lensin Finnairilla kaksi kesää, Ella paljastaa.

Ellan kanssa ravintolavaunussa isännöi ja matkalaisia musiikillaan viihdyttää juontajakumppani Iiro Rantala. Parivaljakon pitää olla 13 tuntia skarppina ja hereillä.

- Kun juna lähtee, sitä on varmaankin virkkuna ja adrenaliini on korkealla, mutta jossain vaiheessa, ehkäpä siinä kahden–kolmen aikoihin aamuyöstä, tulee luonnollisestikin väsymys, hän pohtii.

Teknisesti haastavassa ohjelmahankkeessa on mukana eurooppalainen taide- ja kulttuurikanava Arte. Lähetys nähdään klo 22.05 alkaen suorana myös Saksassa ja Ranskassa.

- Strasbourgissa on seitsemän–kahdeksan simultaanitulkkia per maa, jotka kääntävät lähetystä läpi koko yön.

Lue lisää Juhannusjunasta Tv-lehden muhkeasta juhannusnumerosta!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?