Rouva Tellervo Koivisto miehensä vahanukesta 1986: Tuollaisen miehen kotiin en menisi - Viihde - Ilta-Sanomat

Rouva Tellervo Koivisto miehensä vahanukesta 1986: Tuollaisen miehen kotiin en menisi

Mikkelin Visulahdessa paljastettiin eilen Tasavallan presidentti Sauli Niinistöä esittävä vahanukke. Taiteilijan näkemys vahapresidentistä sai IS:n lukijat hämilleen.

Rouva Tellervo Koivisto ei ihastunut vahattuun presidenttiin.­

6.6.2012 10:27

Mikkelin Visulahden vahakabinetissa on 80 nukkea julkkiksista presidentteihin.

Vuonna 1986 vahakabinetissa paljastettiin silloisen presidentin Mauno Koiviston vahanukke. Paikalla oli rouva Tellervo Koivisto, joka katseli hieman hämmentyneenä vahakuvaa miehestään.

- Jos tuon näköinen mies odottaisi, kun menen kotiin, niin sanoisin varmaan, että anteeksi vaan, olen tullut väärään paikkaan, Tellervo Koivisto kommentoi.

Tellervo Koivisto ei tunnustaisi sitä paikkaa kodikseen, jossa vahattu Koivisto olisi odottelemassa. IS kertoi jutussaan tuolloin, ettei toimitusjohtaja Heikki Kähärä saanut hienokseltaan odottelemaansa kiitosta.

- Koska meidän mielestämme presidentin vahakuva on hyvä, Kähärä perusteli.

Presidentti Mauno Koiviston vahakuva herätti keskustelua jo ennen kuin se oli paikallaan vahakabinetin valtiosalissa. Presidentin kansliahan kielsi ensin sen sijoittamisen vahakabinettiin kokonaan. Kun lupa saatiin ja vahakuva oli paikallaan puhuttiin paljon sen yhdennäköisyydestä ja pukeutumisen etikettivirheesta, väärän värisestä rusetista.

Rouva Tellervo Koiviston kierros vahakabinetissa kesti vajaat puoli tuntia. Valtiomiessalin vahakuvat käytiin läpi runsaassa kymmenessä minuutisa.

Esitellessään vahakabinettia Kähärä muistutti, että mikkeliläisten käyttämät taiteilijat ovat joutuneet tekemään muotokuvat pelkkien valokuvien perusteella.

- Madame Tussaud ei ole paljastanut meille salaisuuksiaan. Me olemme joutuneet opettelemaan kaiken alusta alkaen parissa vuodessa.

Mauno Koivisto, Martti Ahtisaari ja muut presidentit ovat seisoneet jo vuosia Visulahdessa.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?