Tiesitkö? Mistä Simpsonien Duff-olut sai nimensä? - Viihde - Ilta-Sanomat

Tiesitkö? Mistä Simpsonien Duff-olut sai nimensä?

Duffin äärellä ongelmia sarjassa on ratkonut muun muassa Ricky Gervais (oik.)

Duffin äärellä ongelmia sarjassa on ratkonut muun muassa Ricky Gervais (oik.)

Julkaistu: 1.6.2012 10:15

Iltasanomat.fi:n viihdesivuilla alkaa uusi Tiesitkö?-sarja, joka pureutuu hauskoihin viihdefaktoihin. Ensimmäisessä osassa käsitellään Simpsonien Duff-olutta.

Homer Simpson ja Duff-olut. Mies ja hänen tärkeimpänsä.

Simpsoneiden kuvitteellinen olutmerkki on saavuttanut kulttimaineen. 

Jouni Paakkisen Simpsonit-kirjan mukaan (2008, Atena) vuonna 1996 Australiassa riideltiin oikeudessa asti Duff-oluen takia. Australialainen panimo oli nimittäin vuonna 1995 alkanut tuottaa aivan sarjan Duffin kaltaista olutta nimeä ja pulloa myöten. Simpsonien tuotantoyhtiö FOX veti asiaan oikeuteen ja panimo joutui lopettamaan Duff-oluen tuotannon. Paria vuotta myöhemmin keräilijät myivät korkkaamattomia oluita 3000 dollarin hintaan.

Sittemmin useat panimot ympäri Eurooppaa ovat alkaneet valmistaa Duff-olutta.

Mutta mistä Duff sai oikein nimensä? Tekijöiden mukaan nimi on suositun yksitavuisen amerikkalaiskeskioluen Budin parodia.

Entinen Guns N' Roses -basisti, Velvet Revolverista ja Loadedistakin tunnettu  Duff McKagan kertoo oman versionsa Duff-oluen alkuperästä kirjassaan It's So Easy - ja muita valheita (2012, Otava).

Hänen mukaansa, kun Guns N' Roses alkoi tulla yleisesti tunnetuksi, hänet tunnettiin suurena juoppona.

"Vuonna 1988 MTV lähetti konsertin, jossa Axl esitteli minut -  kuten tavallista - Duff "oluiden kuningas McKaganina. Pian tämän jälkeen eräs tuotantoyhtiö, joka suunnitteli uutta animaatiosarjaa, soitti kysyäksen minulta, voisivatko he käyttää nimeä "Duff" olutmerkkinä sarjassa. Nauroin ja sanoin, että tietysti, siitä vain - tarkoitan kuka nyt tekisi piirrossarjoja aikuisille."

Mutta miten kävikään?

"Vähänpä tiesin silloin, että sarjasta tulisi Simpsonit ja että muutaman vuoden sisällä alkaisin nähdä Duff-olutlaseja ja muuta kamaa kaikkialla, missä kävimme kiertueilla." Jos olet kuullut uskottavamman Duff-tarinan, kirjoita se kommenttikenttään!

Sittemmin taloustieteilijäksi ryhtyneellä Duff McKaganilla on oma versionsa Duffin tarinasta.

Sittemmin taloustieteilijäksi ryhtyneellä Duff McKaganilla on oma versionsa Duffin tarinasta.