Rouva Haukion suomalaiskoru herätti huomiota

Presidentti Sauli Niinistön puolison rouva Jenni Haukion eilinen juhlapukeutuminen herätti huomiota.

23.5.2012 9:49

Rouva Jenni Haukio piti eilen prinsessa Estellen ristiäisissä näyttävää rintakorua. Aivan kuin hänellä olisi ollut kunniamerkki. Tarkempi katselu selvitti sen, että Haukiolla oli suomalaissuunnittelija Katariina Guthwertin suunnittelema 49 euron rintamerkki, jossa oli juhlavuottaan viettävän taiteilijan Helene Schjerfbeckin kuva keskellä.

Ilta-Sanomat tavoitti Katariina Guthwertin, joka kertoi itsekin huomanneensa korun.

- Kaverit lähettivät minulle kuvan Haukiosta Facebookiin ja siitä huomasin, että minun korunihan se on. Mielestäni on hienoa, että Haukio uskaltaa käyttää sitä tilaisuudessa, jossa monilla on oikeita kunniamerkkejä. On myös suuri kunnia, että hän on koruni valinnut, Guthwert sanoi.

Rouva Haukiolla oli pukunsa oikealla puolella sinikeltainen kunniamerkkinappi, bouton. Tuo merkki symbolisoi sitä suurta ja hienoa tunnustusta, jonka rouva Haukio sai virallisella valtiovierailullaan Ruotsiin. Se on Ruotsin Pohjantähden ritarikunnan suurristi, josta tällaisissa tilaisuuksissa käytetään kunniamerkkinappia. Presidentti Sauli Niinistö sai samalla vierailulla Serafiimiritarikunnan korkeimman tunnustuksen, jonka sai myös prinsessa Estelle kastetilaisuudessa.

Korusuunnittelija mainitsi vielä, että valtioneuvos Riitta Uosukaisella on samanlainen sekä myös Minna Canthin kuvalla varustettu "kunniamerkki". Guthwertin kunniamerkin näköistä luomusta myyvät muun muassa Kiasma ja Helsingin Designmuseo.

Samantyyppisiä, mutta toki aitoja, käyttävät muun muassa Ruotsin kuninkaallisen perheen jäsenet. Niin kruununprinsessa Victorialla kuin prinsessa Madeleinella on asuihin kiinnitetyt merkit, joissa on heidän isänsä kuningas Kaarle Kustaan kuva.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?