Improv-komediafestivaalin kansainväliset tähdet eivät jätä kylmäksi - Viihde - Ilta-Sanomat

Improv-komediafestivaalin kansainväliset tähdet eivät jätä kylmäksi

Tampereella kuluvana viikonloppuna järjestettävä kansainvälinen improv-komediafestivaali Finland International Improv Festival tarjoilee vielä lauantainkin aikana helmeilevää huumoria.

19.5.2012 10:39

Muun muassa Hollannista, USA:sta, Israelista, Saksasta, Virosta ja Irlannista saapuneet improv-ryhmät tarjoilevat suomalaisten ryhmien kera niin hauskoja ohjelmanumeroita kuin myös työpajoja, joissa ammattilaiset neuvovat esiintymisen saloja halukkaille.

Improv-komedia on parhaimmillaan yleisön ja esiintyjien vuorovaikutusta, jossa yleisöltä saatujen sanojen ja ohjeiden mukaan rakennetaan kokonainen komediaesitys. Israelilaisen LamaAlpakan ja suomalaisen JadaJada Improvin esityksissä valmiin rungon päälle rakennettiin lavalla keksittyjen ja yleisöltä saatujen ideoiden mukaisia riemastuttavia esityksiä. Ilta huipentui riemukkaaseen Short Form Tournament -kilpailuun, jossa kahdeksan ryhmää joutui rakentamaan kokonaisen esityksen täysin kylmiltään, yleisön ja tuomarien edessä. Esimerkiksi irlantilaisen Snatch Comedy -ryhmän tehtäväksi muodostui luoda yleisön ohjeiden mukaiset roolihahmot ja esitys, jonka tuomarit saattoivat muuttaa koska tahansa musikaalinumeroksi. Toisessa numerossa tuomaristo muutti normaalisti alkaneen esityksen tyylilajia villisti muun muassa science fictioniin saippuaoopperaan, kauhuun ja länkkäriin.

IS TV:n videolla makupaloja festivaalien tarjonnasta sekä tapahtuman järjestäneen Trent Pancyn haastattelu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?