Donna Summer muisteli IS:n haastattelussa Suomea - Viihde - Ilta-Sanomat

Donna Summer IS:lle 2008: Suomi oli erikoinen kokemus

Diskotähti Donna Summer, 63, on kuollut. Ilta-Sanomien haastattelussa 14.6.2008 hän muisteli kokemuksiaan Suomesta.

17.5.2012 19:05 | Päivitetty 17.5.2012 19:22

70-luvun diskotähti Donna Summer aloitti taas keikkailun, koska pelkäsi muuttuvansa epätoivoiseksi kotirouvaksi.

Legendaarinen 70-luvun diskomusiikin kuningatar julkaisi kesän alussa uuden Crayons-albuminsa. Yli 30 vuotta musiikkialalla työskennellyt ikinuori laulaja on tätä nykyä kolmen lapsen isoäiti, joka haluaa välittää tanssimusiikillaan iloa ihmisille.

Näin Donna Summer vastasi Ilta-Sanomien toimittajan Anneli Ikävalkon kysymyksiin:

Uutuuslevysi on ensimmäinen kokonaan uutta materiaalia sisältävä albumisi 17 vuoteen. Mitä tunteita se sinussa herättää?

- Tämä tuntuu fantastiselta, kuin olisin juuri herännyt uudelleen.

Mikä sai sinut tekemään uuden levyn?

- Vihdoin uskalsin sanoa itselleni, että nyt on aika mennä takaisin töihin ennen kuin on liian myöhäistä tai olen liian vanha siihen. Nyt jaksan vielä reissata paikasta toiseen, laulaa ja tehdä asioita. Olen ajatellut, että voin jatkaa tätä vielä muutaman vuoden kunnes ryhdyn tekemään jotain muuta - en tosin vielä tiedä mitä. Onneksi vielä aika vanhanakin voi laulaa.

Olet kertonut tekeväsi itsestäsi pilkkaa albumin kappaleella The Queen is Back. Mitä tarkoitat sillä?

- Kun päätin levyttää uuden albumin, keksin laskea leikkiä siitä, että minua kutsutaan kuningattareksi. En ollut varma, kokisivatko ihmiset loukkaavana sen, että kutsun itse itseäni kuningattareksi. Kysyin asiaa muutamilta ihmisiltä ja he vakuuttivat, että se on ok, koska minä olen kuningatar.

Oletko koskaan käynyt Suomessa?

- Kyllä! Siitä on muistaakseni reilusti yli 10 vuotta. Minua kummastutti se, että öisinkin oli valoisaa: tuntui kuin päivä olisi vain jatkunut koko ajan. Yritin peittää hotellihuoneen ikkunoita kaikella mahdollisella, jotta tulisi pimeämpää; emme olleet tottuneita nukkumaan sellaisessa valossa. Se oli erikoinen kokemus.

Olet kertonut aloittaneesi keikkailun uudelleen kaksi vuotta sitten, koska tunsit muuttuvasi epätoivoiseksi kotirouvaksi. Miksi?

- Olin vain kotona ja olin todella tylsistynyt. Kun lapsemme muuttivat pois kotoa, mietin mitä tekisin loppuelämäni. Ajattelin aluksi palata kouluun ja ryhtyä opiskelemaan sisustussuunnittelua. Yhtäkkiä tajuntaani iski ajatus kuin sähkölamppu pääni yläpuolelle: miksi en vain laulaisi? Se on paljon helpompaa.

Minkälainen isoäiti on maailmankuulu diskokuningatar?

- Minusta on hauska seurata lastenlasteni reaktioita kun he näkevät minut lavalla laulamassa. Esimerkkinä voin kertoa tapauksen, jolloin he olivat katsomassa minun konserttiani. Seuraavana päivänä he pysähtyivät nähdessään minut kotini eteisessä ja toinen totesi toiselle, että "Hei, siinä menee Donna Summer." Käännyin heidän puoleensa ja totesin, että "Ei, siinä menee isoäitinne." Mielestäni se oli hysteerisen hauskaa!

Donna Summer esiintyi American Idolin finaalissa toukokuussa 2008. Diskokuningatar oli uransa huipulla 1970-luvulla.

Discon kuningatar muistetaan muun muassa hiteistään This Time I Know It's For Real ja Love to Love You Baby.  

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?