Viihde

Kuolema Ruotsin kuninkaallisessa perheessä!

Julkaistu:

Kaarle Kustaan lähisukulainen on kuollut, Ruotsin hovi tiedottaa.
Ruotsin kuningas Kaarle Kustaan setä Carl Johan Bernadotte af Wisborg on kuollut lauantaina, kerrotaan Ruotsin kuninkaallisen hovin nettisivuilla.

Carl Johan Bernadotte oli kuollessaan 96-vuotias. Hän syntyi vuonna 1916 ja ensimmäiset 30 elinvuottaan hän oli prinssi ja Taalainmaan herttua.

Toisen maailmansodan aikana hänelle tarjottiin Unkarin kruunua, mutta hän kieltäytyi. Hän luopui myös kuninkaallisesta tittelistään mennessään vuonna 1946 naimisiin ei-siniverisen toimittajan, Kerstin Wijkmarkin, kanssa.

Suurruhtinatar Charlotte Luxemburg armahti tittelistään rakkauden vuoksi luopunutta miestä ja antoi hänelle kreivin arvonimen, jota hän kantoi kuolemaansa asti.

Carl Johan ja Kerstin saivat kaksi lasta, Monican ja Cristianin. Vaikkei lapsille kuninkaallista arvonimeä periytynyt, saivat he kuitenkin sukunimekseen Bernadotte. Monica työskentelee toimittajana ja Christian on muuttanut Yhdysvaltoihin.

Carl Johanin ja Kerstinin liitto kesti vuoteen 1987, jolloin Kerstin kuoli. Vuotta myöhemmin Carl Johan avioitui kreivitär Gunnila Marta Louise Wachtmeister af Johannishusin kanssa.


Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt