Nina Mikkonen MTV3:lle: "Meillä käy paljon terapeutteja"

Julkaistu:

MTV3:n Huomenta Suomen haastatteleman Timo T.A. Mikkosen vaimon Nina Mikkosen mukaan omaishoito ei ole kahdenkeskistä kahvittelua.

Sairaalasta kotiin palanneen, sokeutuneen mediapersoona Timo T.A. Mikkosen aviopuoliso Nina Mikkonen uskoi MTV3:n Huomenta Suomen haastattelussa miehensä tilan kohenevan kotihoidon avulla.

Toipumisprosessissa keskeisessä asemassa ovat pariskunnan pienet pojat ja lemmikkikoira.

- Tällaiset asiat pitävät elämässä kiinni. Ne pistävät ajatukset siihen hetkeen eikä toipujalla ole aikaa miettiä, mikä tilanne on, omaishoitajana toimiva Nina Mikkonen valotti haastattelussa.

Huolimatta miehensä pääsystä kotihoitoon Myrskylään, Nina Mikkonen tietää edessä olevan vielä paljon töitä.

- Omaishoito ei ole mitään kahdenkeskistä kahvittelua. Kuntoutusta on tärkeä jatkaa, jotta ei tule takapakkeja, Mikkonen sanoi ohjelmassa

– Jaksamista ei ensimmäisenä ajatella tällaisessa tilanteessa, kyllä toisen tarpeet menevät omien edelle. Meillä käy paljon terapeutteja, joiden kanssa suunnitellaan, miten Timon kotihoito jatkuu.

Mikkonen sai tuhoisat aivoinfarktit viime vuoden lopulla. Kallonpohjavaltimotukosta ja sen jälkeisiä infarkteja seurasi rankka sairaalakierre, minkä aikana toivo ja epätoivo vuorottelivat perheen arjessa.
 

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt