IS vieraili kotiin pääseen Timo T.A. Mikkosen luona - Viihde - Ilta-Sanomat

IS vieraili kotiin pääseen Timo T.A. Mikkosen luona

Ilta-Sanomat tapasi torstaina Timo T.A. Mikkosen hänen kotonaan Myrskylän Pilvilinnassa. Talon isäntä oli hyvällä tuulella, koska oli päässyt pysyvästi sairaalasta kotiin.

29.4.2012 17:15

 -Elämä maistuu paremmalta. Oli haikea aikoinaan lähteä täältä, mutta uskoin koko ajan, että pääsen takaisin, Timo T.A. Mikkonen iloitsee.

Mikkonen sai viime vuoden lokakuussa kallonpohjavaltimotukoksen ja sen seurauksena moninkertaisia aivoinfarkteja. Liikuntakykynsä menettänyt Mikkonen pääsi sairaalassa melko nopeasti kuntoutukseen. Nyt hän pystyy jopa kävelemään. Mikkosen puhekykykin on palannut, vaikka se tuleekin nyt aikaista hitaammalla tempolla.

Kohtaukset aiheuttivat sen, ettei hänen näkökykynsä palaudu. Mikkonen hahmottaa kuitenkin ajoittain kirkkaassa valossa hahmoja.

-Näen Ninan mielikuvana, eivät muistikuvat hänestä ole sammuneet. Nina on kaunis. Hän on korvaamaton, Mikkonen sanoo.

Nina Mikkonen toimii nyt aviomiehensä omaishoitajana ja saa mieheltään kiitokset perheen arjen pyörittämisestä.

-Tärkeintä elämässäni ovat mieheni ja poikani, Nina Mikkonen sanoo.

Timo T.A. Mikkonen oli aluksi sairaalahoidossa, josta hän pääsi kuntoutukseen viime vuoden lopulla. Viime torstaina hän pääsi palaamaan kotiinsa vaimonsa ja lastensa Mikaelin ja Matiaksen luo pysyvästi.

-Olen edelleen elävien kirjoissa ja se on ihana asia. Elämä jatkuu tunti tunnilta ja päivä päivältä eteenpäin, minä en periksi anna, Mikkonen sanoo pontevalla äänellä.

Ensi viikon keskiviikkona puolestaan Timo T.A. Mikkosen kuulumisia kuullaan MTV3:n 45 minuuttia -ohjelmassa.

 

Lue lisää viikonvaihteen Ilta-Sanomista.

 

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?