”Octomomin” likaisesta kodista lastensuojeluilmoitus – katso kohua aiheuttaneet kuvat - Viihde - Ilta-Sanomat

”Octomomin” likaisesta kodista lastensuojeluilmoitus – katso kohua aiheuttaneet kuvat

Yhdysvaltalaisen Nadya Sulemanin kotoa otetut kuvat ovat aiheuttaneet myrskyn internetissä.

26.4.2012 10:05

Keskiviikon aikana ympäri internetiä levisi uutiset, joiden mukaan lastensuojeluviranomaiset ja poliisi kävivät tarkastamassa yhdysvaltalaisen Nadya Sulemanin kodin. Suleman tunnetaan lempinimellä ”Octomom”, jonka hän sai synnytettyään kahdeksan lasta samalla kertaa vuonna 2009. Hänellä oli aikaisemmin jo kuusi lasta.

Soppa sai alkunsa, kun Sulemanin kampaaja käveli poliisille valittamaan Sulemanin 14 lapsen oloista.

- Lapset pukeutuvat toistensa vaatteisiin ja sisällä on likaista, kampaaja kertoi TMZ-viihdeuutissivustolle.

Hän myös kertoi, että osa lapsista joutuu nukkumaan patjoilla lattialla. Eniten raivoa on herättänyt kampaajan kertomus siitä, että lapset joutuvat tekemään tarpeensa harjoituspottiin jotka on laitettu talon terassille.

- Hänellä on käytössään vain yksi vessa, koska muiden putkisto on rikki. Yritin tilata paikalle putkimiehen korjaamaan tilanteen, mutta Nadya ei ottanut häntä vastaan koska 150 dollarin lasku olisi ollut liian kallis, kampaaja kertoo.

Kuvissa näkyy myös, kuinka Sulemanin kodin seiniä on töhritty spray-maalilla. Töhryjen tekijä on yksi lapsista, joka on autistinen. Sulemanin kertomusten mukaan hän ilmaisee itseään piirtelemällä seinille. Yleisön reaktio kuviin on ollut raivoisa, ja Sulemanin kaikkia 14 lasta vaaditaan huostaan otettavaksi.

Kampaajan tekemän ilmoituksen myötä paikalliset lastensuojeluviranomaiset kävivät tarkastamassa tilanteen paikan päällä, ja he päättivät, että tilanne ei vaadi toimenpiteitä. He kuitenkin kertoivat, että lastensuojelu jatkaa Sulemanin perheolosuhteiden tarkkailua.

Tänään Suleman vastasi kohuun tilaamalla kotiinsa neljä ammattisiivoojaa. Hän on myös julkaissut internetissä videovastineen syytöksille, jossa hän pyytää ihmisiä olemaan sekaantumatta hänen elämäänsä sekä kertoo, kuinka 8 neljävuotiaan pienen lapsen kanssa eläminen on raskasta, mutta samalla myös antoisaa.

Lastenhuone, jossa osa lapsista nukkuu patjoilla lattialla.

Sisäkuvaa Sulemanin kodista.

Kuva seinällä olevasta töhrystä.

Siivoojat Sulemanin ovella torstaina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?